– Når Anfield-publikummet sover, så vekker du dem ikke

Granit Xhaka får både æren og skylden for at kampen etterhvert ble så annerledes på søndag.

I 40 minutter av søndagens kamp mot ligaleder Arsenal så Liverpool ut slik de har sett ut på bortebane i litt for mange kamper denne sesongen. Det var lite sprut, bortelaget ledet 2-0, og de røde så ut til å sove seg inn i en ny skuffende prestasjon.

Også på tribunen var det veldig stille – slik det kan bli når laget spiller dårlig, ikke skaper noe og tiden bare går.

Men så skjedde det en episode som satte fyr på Anfield. Granit Xhaka og Trent Alexander-Arnold havnet i klammeri nede på sidelinja, og etter det var det mye mer som det «gamle Liverpool» som vi har vært vant med, både på banen og tribunen.

– Når Anfield-publikummet sover, så vekker du dem ikke. Du lar dem være. Xhaka vekket publikum, sa Gary Neville fra kommentatorplass i Sky Sports sin sending.

– Jeg kan bare ikke forstå hvorfor han gjorde det, ikke i det hele. Det ville vært en stor del av Mikel Artetas tale til laget før laget. Det at spillere lå nede litt for å sløse tid var fornuftig, men publikum våknet her, sa han videre.

Se situasjonen under:

Ikke første gang

At dette skjedde akkurat i en kamp mellom Liverpool og Arsenal er litt merkelig – siden det samme også skjedde forrige sesong. Den gang var det Mikel Arteta som havnet i krangel med Jürgen Klopp, og gjorde at Anfield virkelig ga lyd fra seg. Den gang vant de røde til slutt 4-0, men det hadde lenge vært en tett og hendelsesfattig kamp.

– Det minnet veldig om hjemmekampen mot Arsenal forrige sesong, da det var en ganske kjedelig kamp der det ikke skjedde så mye, og Liverpool slet med å vekkes til liv før Mikel Arteta valgte å krangle med Klopp på sidelinjen. På søndag kan de takke Granit Xhaka, sa James Pearce i The Athletics podcast «Walk On».

Situasjonen med Arteta og Klopp i 2021:

– Du må også gi ros til Klopps spillere og hvordan de responderte, for de fikk en hjelpende hånd av det øyeblikket. Det gjorde det bare mye mer tenning, tøffere, og konfronterende. Det ga supporterne noen de skulle stille seg sammen mot, og noen å samle seg bak, så det var neppe tilfeldig at det bare tok noen minutter før Liverpool hadde redusert. Det satte tonen for andreomgangen, sier han.

Slik kampen utviklet seg, og spesielt mot slutten, så var det Liverpool som var nærmest seier og alle tre poengene. Det endte til slutt 2-2 denne gang.

– Jeg vet at det er måten Xhaka spiller på, men jeg synes det var utrolig dumt av ham, for dersom du er Arsenal i den situasjonen, leder 2-0 og har full kontroll, så var det for meg bare dumt å vekke beistet, sa Pearce.