– Trents nye rolle er under utvikling, men alle spillerne liker det

Virgil van Dijk må forsvare seg på en litt annen måte med Alexander-Arnolds nye rolle – men sier at han er begeistret for det.

I de tre siste kampene har det vært merkbart at Trent Alexander-Arnold har en litt annerledes rolle når Liverpool har ballen. Han trekker inn sentralt, og opererer omtrent som en sentral midtbanespiller.

Da får han også mye ballkontakt, og kan bruke den fantastiske høyrefoten sin. Det gjør at det blir litt ekstra ansvar på midtstopperne bak ham, og spesielt Ibrahima Konaté som har spilt på høyresiden av midtforsvaret. Han har blitt nødt til å løpe opp en del i disse kampene.

Virgil van Dijk ble spurt om Alexander-Arnolds nye rolle.

– Det er under utvikling, men det er noe vi alle liker, sier van Dijk til The Athletic.

Han var imponert over hvordan Nottingham Forest håndterte det, med Danilo som forsøkte å skygge 24-åringen.

– Forest gjorde det ganske bra etter min mening. De mannsmarkerte Trent, Fabinho og alle midtbanespillerne våre. Det gjorde det ganske vanskelig å finne dem uten at de var under press, sier nederlenderen videre.

Den taktiske endringen gjør at van Dijk og co har litt ekstra de må følge med på.

– Som midtstoppere må vi diktere spillet, og dekke rom raskt for å få ballen. Vi må kunne mikse det opp litt til tider. Trent må trekke ned, og noen ganger må han gå høyere i banen og andre må ned og dekke opp, sier van Dijk.

POSITIV: Virgil van Dijk er positiv til den taktiske endringen med Trent Alexander-Arnold.

POSITIV: Virgil van Dijk er positiv til den taktiske endringen med Trent Alexander-Arnold.


– Vi må fortsette å jobbe med det. Manageren har sagt at alt handler om kontringspresset, og dersom alle dekker rom og gjør banen så liten som mulig, har vi en stor mulighet til å vinne ballen tilbake. Alle må kjenne på friheten når vi har ballen, og jeg tror Trent virkelig finner seg til rette i den rollen, sier han.

Roser angriperne

Liverpool har nå fem friske angripere – og det er kun Roberto Firmino som ikke er tilgjengelig. Mot Forest scoret Diogo Jota to mål, og har nå fire mål på sine to siste kamper.

– Det er viktig for Diogo og for klubben at han fortsetter å score. Vi var en stor trussel på dødballer, og det var gledelig fordi vi trener mye på dem. Det gjorde vi spesielt på fredag, sier Virgil.

Han trekker også frem Mohamed Salah, som på søndag tangerte Robbie Fowlers 183 mål for klubben. Han er bare tre poeng bak Steven Gerrard på toppscorerlisten for klubben gjennom tidene.

– Mo vil definitivt bli sett på som en legende. Han er en så viktig spiller for oss. I senere tid tror jeg tingene han har gjort vil bli mer satt pris på av verden utenfor. Vi setter pris på alt han gjør hver eneste dag. Vi ser alt det harde arbeidet han legger ned.

Salah har nå scoret i tre Premier League-kamper på rad. Det gjorde han sist i oktober 2021.