Southampton rykket ned

Southampton skal spille i Championship neste sesong.

Etter ti sesonger i Premier League har Southampton nå rykket ned til Championship.

Southampton var et skikkelig friskt pust da de returnerte til Premier League under Nigel Adkins. Han ble sittende i et halvt år etter opprykket, for han ble erstattet av Mauricio Pochettino.

Under argentineren tok de nye steg – og det var ingen tvil om at Liverpool lot seg imponere av spillermaterialet i «the Saints». Rickie Lambert, Adam Lallana, Dejan Lovren, Nathaniel Clyne, Sadio Mané og Virgil van Dijk ble alle kjøpt fra klubben på sørkysten i tiden deres tilbake i Premier League. Nå er det over.

Skrekkelig sesong

Southampton har aldri kommet i gang denne sesongen. Det startet under Ralph Hasenhüttl, som ble sittende til november, før Nathan Jones tok over og satt til februar. Heller ikke Ruben Selles klarte å få orden på laget.

Etter lørdagens 2-0-tap hjemme mot Fulham er det klart at de rykker ned og skal spille på nivå to neste sesong. Med to kamper igjen står de på 24 poeng – og har åtte poeng opp til Everton over streken.

For Liverpools del betyr det at de røde møter et lag uten noe som helst å spille for annet enn æren i sesongens siste kamp, søndag 28. mai.

– Jeg trives veldig godt med den nye rollen

– Jeg trives veldig godt med den nye rollen

Trent Alexander-Arnold forteller at hans nye rolle i laget først ble snakket om dagen før Arsenal-kampen.

Nyheter 13.mai 17:28
God form på tampen hjelper ikke, Liverpool gjør sin dårligste ligasesong siden 2015/16

Serieinnspurten runde for runde - kamp for kampGod form på tampen hjelper ikke, Liverpool gjør sin dårligste ligasesong siden 2015/16

Premier League-sesongen 2022/23 gav kun 67 poeng, hele 25 færre en sølvsesongen før det.

Innsikt 04.mai 23:20