– Vil være der for de unge spillerne som kommer fra akademiet

Harvey Elliott ønsker å være en støttespiller for ungguttene som kommer opp fra akademiet - selv om han er yngre enn noen av dem.

Harvey Elliott har vært med i seniorfotballen så lenge at det er fort gjort å glemme at han fremdeles bare er 20 år. Midtbanespilleren har alltid virket som en moden kar, og både på og utenfor banen er han rutinert for alderen.

Det viser seg også i det siste intervjuet han har avgitt, etter helgens 3-1-seier over Wolves. 20-åringen kom inn som innbytter for femte gang denne sesongen og var nok en gang sentral da Liverpool snudde til seier. 

Lørdag var en stor dag for Elliotts unge lagkamerat Jarell Quansah, som startet sin første kamp i Premier League og kom veldig godt fra det som var en vanskelig oppgave. 

Skryter av Quansah

– Bredden i stallen er bedre og større nå, og vi har unge spillere som Jarell som spilte en utrolig kamp. Gode, unge spillere dukker opp hele tiden, sier Elliott ifølge The Athletic.

At Quansah faktisk er to måneder eldre enn Elliott virker ikke å ha så mye å bety, for i førstelagstroppen har selvsagt sistnevnte noe mer erfaring. Det er den han ønsker å bruke for å hjelpe ungguttene som er på trening sammen med Jürgen Klopps førstelag. 

– Jeg vil være der for de unge spillerne som kommer fra akademiet, på samme måte som jeg fikk hjelp av seniorspillerne rundt meg. De tok meg under sine vinger, og jeg forsøker å gjøre det samme for ungguttene nå. 

– Hvis noen ønsker å ta en prat eller trenger å bli integrert i gruppen vil jeg være der. Det er ikke alltid så lett å komme fra akademiet til førstelaget, men det hjelper hvis man har noen å snakke med, sier Elliott.

Lærer av Salah

Samtidig som Elliott er en støttespiller for ungguttene, vil han fremdeles lære av forbildene i laget - blant dem Mohamed Salah, som leverte to målgivende pasninger i tillegg til å være kraftig involvert i Elliotts scoring. 

– Mo er en utrolig spiller og person, sier Elliott.

– Jeg håper at han aldri drar, for jeg prøver hele tiden å lære av ham og bli bedre selv. Jeg håper at han blir her resten av karrieren, for det å kunne lære av ham er en drøm som går i oppfyllelse.

– Han er så vanskelig å forsvare seg mot og har et utrolig overblikk. Det er ikke bare avslutningsegenskapene, men kreativiteten. Og så vet vi at han alltid leverer, sier 20-åringen.

Torsdag er Elliott høyaktuell for å få sin første kamp fra start for sesongen, når Liverpool drar til Østerrike for å møte LASK Linz i Europa League.

Liverpool har gått lengst ubeseiret i Premier League, og scouseren har spilt en viktig rolle

Liverpool har gått lengst ubeseiret i Premier League, og scouseren har spilt en viktig rolle

Lørdag spilte Curtis Jones sin 100. kamp for Liverpool.

Nyheter 17.sep 18:19
Roser 20-åringen etter hans første start

Roser 20-åringen etter hans første start

Jarell Quansah startet sin første kamp for Liverpool.

Nyheter 16.sep 23:25