«De ukjente heltene»

Vi må huske å sette pris på jobben som gjøres bak kulissene, den «usynlige jobben». Det er mange som legger ned mye innsats i det sosiale og presser startelleveren til å prestere så godt som mulig.

Meninger om LFC? Bli en blogger du også!

Alle medlemmer kan blogge på liverpool.no. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

Liverpool er en fotballklubb med spillere som er oppe og kriger om prestisjetunge priser på individuelt plan, som Virgil van Dijk i Ballon D’Or, Salah og Mane om toppscorertittelen i Premier League forrige sesong, Robertson og Alexander-Arnold om å bli assistkonge i ligaen og Allison som ble kåret til årets keeper i verden.

Dette er den nye standarden, det er den nye hverdagen. Fra en aldrende Steven Gerrard som ble vår toppscorer med 13 mål i alle turneringer i 14/15 til Mohamed Salah som leverte 27 mål i alle turneringer forrige sesong. Fra Poulsen, Konchesky og Jovanovic (skrekk og gru) til Wijnaldum, Robertson og Bobby Firmino. Alt er snudd opp ned, og vi har spillere som holder ypperste verdensklasse i alle posisjoner, og Liverpool er antakeligvis verdens beste lag i øyeblikket.

Jeg går aldri lei av å skrive og si disse tingene, men jeg tenker det er på høy tid at vi retter anerkjennelsen til noen andre, nemlig de ukjente heltene. De som presser disse verdensstjernene våre til deres aller ytterste, de som må ta til takke med å spille andre fiolin. Guttene som rett og slett ikke får anerkjennelsen de fortjener på bakgrunn av hvilke fotballspillere de er. Tvert imot har de altfor ofte fått huden full i sosiale medier, TV-studioer og aviskronikker opp igjennom årene. Det er flere som bør nevnes, men jeg tar for meg 5 navn:

Adam Lallana

Adam, du var ikke en av de første menneskene, men du må være en av de første britene med en slik touch og teknikk. På sitt beste er Lallana en fotballspiller man kan se på hele dagen, god å kombinere, flotte vendinger og en arbeidsinnsats som er over gjennomsnittet for de fleste offensive midtbanespillere. Skader har ødelagt for ham, men han har hjulpet oss i perioder der vi har slitt med tett kampprogram og bryte gjennom og sikre resultatet.

Han sikret en viktig seier på Carrow Road mot Norwich, holdt liv i drømmen om ubeseiret sesong på Old Trafford med scoringen sin og han kom inn med rutine mot Everton der Liverpool sine jyplinger trengte en voksen. Lallana er dessverre fort ferdig i LFC etter denne sesongen, og en spiller som LFC-supportere bør sette pris på mens vi har ham.

James Milner

En ekte vinnerskalle, en av de større i Premier League sammenheng i det han nærmer seg to tiår og til nå 532 kamper i divisjonen. Det er 6. flest i Premier League sammenheng, og det er enormt med tanke på utviklingen i fotballen. Han har vunnet et lass med trofeer etter hvert med Liverpool og Manchester City og er en du drar med deg i skyttergrava. Om han må spille ving, sentral midtbane eller på en av backene er ikke så nøye, han stiller opp. Klopp har en leder, kvalitetsspiller og super-potet i Milner og vi ser at det settes pris på når han er 34 år og får en ny kontrakt i kanskje verdens beste klubb.

Adrian

Har hatt et par brølere denne sesongen, med ball i beina vel og merke, men han har blitt bedre! Uansett, når man har redninger som han hadde mot blant annet Napoli, så kan det tilgis. Adrian har den viktige oppgaven med å presse Allison til å ikke føle seg for komfortabel med sin plass i startelleveren, noe jeg vil påstå at han har klart med bravur. Han har slett ikke vært en svakhet når han har måtte steppe inn for Allison. For de som følger klubben i sosiale medier virker det som om han har sklidd godt inn i garderoben. Det er veldig godt å ha en solid reservekeeper (Med Bogdan, Karius og Doni i bakhodet). Rett og slett en ekte trygghetsfaktor. Til sist så husker alle Supercupen og ADIAAAN.

Xherdan Shaqiri

Initialene XS er ganske passende for den lille sveitsiske pluggen. Shaqiri er rett og slett en fascinerende spiller. Han har spilt for tre enorme klubber i form av Liverpool, Inter Milan og Bayern München. Om man har dette i bakhodet og vet at han nå har vunnet Champions League med to av dem så begynner det å male seg et bilde av en god spiller. Dette en spiller som ville spilt jevnlig for mange gode CL-klubber, og som jobber hardt for å holde de tre på topp skjerpet. Han har på 40 kamper for klubben levert 7 mål og 5 assists. Ikke veldig imponerende tall i seg selv, men om du tar den effektive spilletiden hans i klubben som er 1700 minutter og deler det på 40 kamper så blir spilltiden 42,5 per kamp. Da blir tallene fort bedre, og ja forresten, han scoret to mål mot Manchester United rett foran The Kop og leverte en livsviktig assist med et flott innlegg til Wijnaldum mot Barcelona. «A tiny man for the big occasions».

Jordan Henderson

Kaptein med stor K. En leder på en helt annen måte enn Gerrard, og godt er det! Det er ikke bare én måte å være leder på, og Henderson klarer endelig å vise akkurat dét til supporterne. Henderson har riktignok fått en del hyllest i disse tider, men på grunn av all dritt han har fått fra supportere og media opp igjennom så syns undertegnede at han ikke kan få nok ros. Han har alltid stått i stormen, tatt dritten og bare jobbet hardere. Han leder med eksempel, trykker til i duellene, løper sokkene av seg hver kamp og dirigerer troppene. Han bringer den sunne aggressiviteten inn på banen og er i likhet med Milner en super-potet som stiller opp som anker, back og stopper selv om han antakeligvis har spilt best i en mer offensiv indreløperrolle med Fabinho som anker. Henderson har endelig fått løfte noen bøtter det siste året, og vi får bare håpe at i år blir året at han virkelig kan udødeliggjøre seg som Liverpool-kaptein med å løfte Premier League pokalen!

Vi må huske å sette pris på jobben som gjøres bak kulissene, den «usynlige jobben». Det er mange som legger ned mye innsats i det sosiale og presser startelleveren til å prestere så godt som mulig!