Bare fotball?

En snart 100 år gammel rekord ble slått i kveld. Merkelig at det ikke skaper mer sinne og frustrasjon hos undertegnede!

20. feb 2021 kl 22.35Sigve Hornnes

Meninger om LFC? Bli en blogger du også!

Alle medlemmer kan blogge på liverpool.no. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

Nå har byen Liverpool, som resten av England, vært gjennom en nådeløs korona periode. Økonomien blør uten titusenvis av turister som legger igjen millioner av pund i butikker, restaurantbesøk og stadionbesøk. Vi sitter her på berget og "ser utover havet" og greier oss sånn tålig bra. På tross av korona.

Nå er det heller ingen trøst å få i den røde delen på Merseyside i fotballen heller. Topp fire synes fjernt for mange og kan på toppen av nevnte tap av inntekter bli en aldri så liten katastrofe for fotballklubben Liverpool hvis den ikke er med i det gjeve selskapet i Europa neste sesong. For alle oss røde her hjemme er det også vondt å være med på denne nedturen som faktisk ikke ser ut til å ha noen ende.

Ingen har alle svarene på hvorfor det har blitt som det har blitt. Til og med den godeste Klopp er rådvill. Mine venner i Liverpool by er like rådville. Skader? VAR? Korona? Setter vi nye negative rekorder i fleng på grunn av disse faktorene? Eller kan det rett og slett være at rovdriften på denne gjengen som har gitt oss så mange fantastiske rekorder de to, tre siste årene rett og slett er slitne og utbrente? Lite skader og dermed kamper på rekke og rad må jo tære på kreftene i det lange løp.

Da jeg så innbytterbenken til kampen i kveld, og for så vidt store deler av denne sesongen, har jeg gjort meg noen tanker om at spillerstallen slettes ikke er så utrolig god? Den samme gjengen har spilt mange titalls kamper de siste sesongene. I år er flere av disse hos fysioen og i helsestudioet enn på treningsfeltet med ball! Har vi rett og slett mislykkes i å få tak i de rette typene tidsnok fordi vi har flydd på en medgangsbølge flere sesonger på rad? Trioen på topp er forøvrig "aldri" skadet men vaksinert fra å score nok mål til å vinne kamper. Hvem har x-faktoren på dagens Liverpool lag? Salah er toppscorer enn så lenge, men gjør også mye rart og svakt i kampene han spiller.

Tilbake til utgangspunktet og "mangelen på sinne og frustrasjon". Jeg tror ganske enkelt at vi ikke klarer topp 4 denne sesongen fordi våre nest beste menn ikke er gode nok til å snu denne negative trenden til positive resultater over tid. Vi har kun vunnet tre kamper på rad en gang denne sesongen. Det var ved seriestart! At vi taper mot Everton på Anfield for første gang på mange. mange år greier heller ikke å skape sinne! Jeg har egentlig bare resignert og den "tåpelig" liverpoolske tanken om at alt blir bedre neste år gjør seg igjen gjeldende. Som så mange, mange ganger før i et langt Liverpool liv.

Jeg gleder meg ikke særlig til kamp lenger. Engasjementet daler i takt med negative rekorder. Selv om jeg har opplevd masse motgang og dårlige resultater med Liverpool i årenes løp, så tror jeg kanskje det blir så spesielt i år siden vi endelig skulle befeste posisjonen vår som et av de beste lagene i England? Nå strever vi med å være best i byen!

Akkurat nå er det tomt. Bare tomt! Men de aller, aller fleste, meg inkludert, har det jo ikke så aller verst i livet hvis vi bare "glemmer" Liverpool for en stakket stund og løfter blikket og ser rundt oss? Det er jo tross alt bare fotball det dreier seg om......Eller?

Har du innspill til journalisten?