Ragnarok i fotballen!

Er dette forslaget om en superliga begynnelsen på endetida for den gode og spennende fotballen slik vi kjenner den i Europa? Jeg frykter det!

19. apr 2021 kl 19.18Sigve Hornnes

Meninger om LFC? Bli en blogger du også!

Alle medlemmer kan blogge på liverpool.no. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

Jeg er skuffet. Skuffet over eiere og klubber som er så grådige at de setter hele den europeiske fotballen over styr for å tjene enda mere penger. Skuffet over at "min" klubb Liverpool er med på dette! Greit nok at fotballen har forandret seg siden 70 og 80 årene, men dette blir likevel for drøyt. Altfor drøyt!                                              

Kan tusenvis av misfornøyde og skuffede fans velte planene? Kan utestengelse av hjemlig liga og cuper, og ikke minst utestengelse for spillere fra landslag, EM og VM velte prosjektet? Eller er det staheten og grådigheten til eierne som til slutt "seirer" og samler seg i en kjedelig og total uinteressant liga? 

Slikt samarbeid har vært diskutert tidligere, men det har aldri blitt noe av. Nå virker det mye mer gjennomtenkt og pengene trengs etter tunge sesonger preget av korona over alt. Tomme tribuner og dårlig økonomi for mange av de store klubbene har gjort sitt til at eierne og klubbene må ha (enda) mer penger for å drive videre. Mer penger for å kjøpe spillere og for å betale lønninger. Men dette kan umulig være veien å gå?

Man kan si mye om UEFA og FA som sikkert ikke alltid holder sin "sti ren", men nå håper jeg virkelig de setter foten ned og bruker alle midler for å hindre oppstart av denne "plastikk" ligaen hvis klubber har rike eiere som sitter i andre verdensdeler og som kun er opptatt av å tjene enda mer penger. 

Tenk å skulle bruke lisenspenger på å se en liga med de beste i Europa uke etter uke? Kun kamper mot fem andre engelske klubber? Ikke Leeds, Southampton eller Everton. Ingen kamper for å avansere i hjemlige cuper. Ingen kamper for å klare topp 4.Ingen spenning med CL kamper. Spar meg!

Blir dette en realitet blir mine årlige turer til Liverpool ikke for å gå på Anfield. Da tar jeg turen over Mersey til Prenton Park og ser ordentlig, ærlig og jordnær fotball med Tranmere Rovers. Der er atmosfæren fremdeles i god behold. Der er tilskuerne "seg selv" og spanderer te med melk og kamferdrops til en fotballgal supporter fra Norge. Der sitter familiene sammen, i tre generasjoner, på kamp. Der har pølsene ligget i vann litt for lenge og det er kaldt og surt i tribuneanleggene som aller mest minner om en gammel bunkers! Puben før kamp hvor klorlukta fra sprayflaska som den hyggelige verten eller vertinna bak bardisken tørker bordene med river deg i nesa. Det ER fotballkultur som de aller, aller fleste av supporterne, uansett klubb, setter pris på. Også i 2021!