Disse City-kampene husker du med glede

Liverpool står bokført med fire strake seire over Manchester City hjemme på Anfield.

11. jan 2018 kl 11.52 Einar Kvande

Manchester City har ikke vunnet over Liverpool på Anfield siden 2003, og i de fire siste ligakampene - to under Brendan Rodgers og to under Jürgen Klopp - har samtlige poeng blitt ført på hjemmelagets konto.

31. desember 2016: Liverpool - Manchester City 1-0 (Wijnaldum)

En scoring av Georginio Wijnaldum allerede etter åtte minutter avgjorde kampen. Første omgang var sjansefattig og det meste foregikk på midtbanen. Etter pause presset de lyseblå på for en utligning, men en heltemodig innsats av de røde forhindret baklengsmål. Liverpool-spillere løp utallige kilometer i en kamp der de røde gjorde en fantastisk defensiv jobb.

2. mars 2016: Liverpool - Manchester City 3-0 (Lallana, Milner, Firmino)

En svært komfortabel kveld for Liverpool mot tittelutfordrerne. Manchester City klarte ikke å svare etter to røde scoringer før pause, og det strålende forsvarsspillet til vertene forhindret ligacupvinnerne fra mål. Roberto Firmino fastsatte sluttresultatet til 3–0 etter 57 minutter, og den siste halvtimen var en transportetappe. Liverpool spilte tidvis veldig bra, med flotte kombinasjoner og lekent spill, mens Manchester City ikke klarte å håndtere forsvaret eller midtbanen til hjemmelaget. Dermed fikk Liverpool revansje fra tapet i ligacupfinalen noen dager tidligere.

1. mars 2015: Liverpool - Manchester City 2-1 (Henderson, Coutinho)

To ypperlige Liverpool-mål senket serietoer Manchester City. Det var en jevnspilt affære, hvor begge lag hadde gode perioder og samtidig viste prov på bra forsvarsspill. Joe Allen var god i gjenvinningsfasen, mens de små, lekre kombinasjonene fra vertene fremover stresset Manchester City flere ganger. Mye midtbanekrig og halv-sjanser var også beskrivende for oppgjøret, men Philippe Coutinhos prestasjon og matchvinnermål stakk av med overskriftene. Etter en glimrende scoring av Jordan Henderson før pause svarte den lille magikeren med en utsøkt fulltreffer i andre omgang.

13. april 2014: Liverpool - Manchester City 3-2 (Sterling, Skrtel, Coutinho)

Liverpool vant toppoppgjøret 3-2 etter en høydramatisk fotballkamp, hvor Jordan Henderson fikk direkte rødt kort i sluttminuttene. Lagene hadde hver sin omgang. Manchester Ciy tok virkelig tak i kampen etter pause, og presset Liverpool over på defensiven. Liverpool hadde store problemer med å stoppe David Silva, og midtveis i annen omgang utlignet City. En sleiv fra Kompany ble til slutt avgjørende. Philippe Coutinho klinket til da sjansen bød seg, og brasilianeren ble dermed matchvinner. Det hører også med til historien at gjestene følte seg snytt for et par straffespark i kampen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]