Dette skriver avisene: «Dette var en påminnelse om at Liverpool ikke bare mister scoringer uten Salah, Mané og Keita»

Spillerne som ikke var til stede får mest oppmerksomhet i de engelske avisene etter 0-0 i semifinalen mot Arsenal.

«Neste gang Mohamed Salah vil vise hvor viktig han er for Liverpool når det forhandles om kontrakten, trenger han ikke å gjøre en fotoshoot og et intervju med et flott magasin. En video av denne kampen kan fungere som bevis nummer én», skriver Paul Joyce i The Times og viser til intervjuet Salah denne uken gjorde med GQ Magazine

«I stedet for å ta et stort steg mot en cupfinale til Wembley, så Jürgen Klopp laget sitt slite mot et Arsenal-lag som spilte de siste 66 minuttene med ti mann. Til slutt klarte Liverpool bare å produsere ett forsøk på mål. Skuddene gikk over og utenfor Aaron Ramsdales mål og var like ufarlige som den offensive styrken. Uten sin talisman var hjemmelaget tomme for ideer». 

Joyce trekker frem at det faktisk var Arsenal som hadde den største sjansen. 

«Hadde ikke Alisson nektet Bukayo Saka scoring da 18 minutter gjenstod kunne bortelaget faktisk tatt med seg en overraskende seier. De dro likevel fra Anfield vel vitende om at de har alt å spille for på Wembley på torsdag. Der vil Liverpool håpe at de tar med seg et bedre offensivt samspill». 

«Den dårlige nyheten er at Salah fremdeles vil være borte, og det samme gjelder for Sadio Mané. Skadde Divock Origi var også savnet», skriver Joyce.

Bestod ikke testen

For James Pearce i The Athletic handler det også om Salah og Mané etter det målløse oppgjøret.

«Den første store testen etter at angrepsduoen dro til Afrikamesterskapet ga grunn til frustrasjon da laget til Jürgen Klopp gikk målløse av banen på Anfield for første gang på ni måneder». 

«Dette var en påminnelse om at Liverpool ikke bare mister scoringer uten Salah, Mané og Keita. De har også sagt farvel til mye kreativitet. I tillegg til imponerende 16 ligamål denne sesongen, er også Salah i front med ni målgivende pasninger. Han får ting til å skje. Akselerasjonen og evnene med ballen gjør at han kan skape noe ut av intet. Han elsker å spille på små flater», skriver Pearce. 

Men Liverpool må nok smøre seg med tålmodighet. 

«Klopp kunne trengt noen flere alternativer i angrep, men det er ingen tegn til at forsterkninger kommer. Han må jobbe med det han har og finne en måte å låse opp forsvar uten de mest giftige angrepsspillerne», skriver Pearce og legger til at terminlisten heldigvis er snill under Afrikamesterskapet, med kamper mot Brentford, Arsenal, Crystal Palace og Cardiff mens turneringen pågår.

Tok ikke vare på muligheten

«Lagoppstillingen tydet på at dette var Liverpools første semifinale i en hjemlig turnering for første gang på fem år - en gylden mulighet til å løfte et trofé i en sesong der det hakker i ligaen og det ikke finnes noen garantier i Europa», skriver Melissa Reddy i Independent

Men i del én av semifinalen tok ikke Liverpool vare på muligheten. 

«Selv etter Xhakas røde kort slet de med å skape noe som helst. Et innlegg fra Takumi Minamino, som kom overraskende på Aaron Ramsdale, endte opp utenfor mål. Arsenal hadde på sin side en bra rytme før utvisningen. Alisson klarerte en pasning fra Saka, og Alexandre Lacazette prøvde seg uten hell på et skudd fra 35 meter», skriver Reddy. 

Totalt sett var det stort sett ikke noen sjanser å skrive hjem om, og konklusjonen er at bortelaget har mest grunn til å smile. 

«Det var ingen gode perioder, og ingen mål. Arteta er den blideste manageren når lagene nå går inn i det avgjørende oppgjøret». 

Ugjenkjennelige Liverpool

«Hvis du lurte på hvordan Liverpool ville klare seg uten Mohamed Salah og Sadio Mané, fikk du svaret her. Ikke særlig bra», skriver Neil Jones i Goal.

Han mener uavgjortresultatet gir Arsenal grunn til å gå inn i returoppgjøret med selvtillit.

«Få hadde troen på the Gunners før kampen, og enda færre hadde det da Granit Xhaka fikk rødt kort allerede 24 minutter ut i oppgjøret. Men hjemmelaget slet. De var trege med ballen og klarte av den grunn ikke å skape sjanser. Midtbanen, spesielt Jordan Henderson og James Milner, slet voldsomt. Backene ble stoppet effektivt, og det var lite futt i angrepsspillerne Diogo Jota, Roberto Firmino og Takumi Minamino», skriver Jones.

«Liverpool var ugjenkjennelige. Det var Arsenal, i form av Bukayo Saka, som hadde kampens mest giftige angrepsspiller, og hadde det ikke vært for to årvåkne inngripener av Joel Matip og Alisson Becker, kunne gjestene vel så gjerne ha tatt med seg en ledelse hjem til Nord-London». 

«For Jürgen Klopp var det flere spørsmål enn svar. Liverpool ga opp fordelen av å ha hjemmekamp sist da forrige ukes kamp på Emirates ble utsatt. Nå har de gitt et ribbet Arsenal enda mer grunn til oppmuntring etter forestillingen her», skriver han.