Har over 900 kamper til sammen for Liverpool. Neste sommer kan de forsvinne gratis

Kommer noen av de fem spillerne på utgående kontrakt til å forlenge med Liverpool før neste sommer?

James Milner, Roberto Firmino, Alex Oxlade-Chamberlain, Naby Keita og Adrian har vært med på de fleste oppturene under Jürgen Klopps regjeringstid på Anfield. 

De to førstnevnte var her fra før da tyskeren ble ansatt for syv år siden, mens Oxlade-Chamberlain og Keita var storkjøp som har vært med på å hente hjem alle trofeene som er mulig å vinne i klubbfotballen. Sistemann Adrian har nok spilt en større rolle enn han hadde trodd da han ble hentet gratis sommeren 2019, og også han har fått noen flotte medaljer med seg fra tiden på Anfield. 

Til sammen har denne kvintetten spilt over 900 kamper for Liverpool, men til sommeren kan alle forsvinne gratis fra klubben. Alle fem har kontrakter som går ut 30. juni 2023, og så langt er det ingen som virker å være i nærheten av å skrive under på en ny avtale. 

Keita linkes bort

Akkurat nå er det rundt Naby Keitas situasjon det er mest oppmerksomhet. Liverpools interesse i Jude Bellingham er ingen hemmelighet, og denne uken meldte tyske Bild at Keita kan gå motsatt vei og at de røde kan komme til enighet med Borussia Dortmund om en overgang allerede i januar. 

Fra mer pålitelige kilder har det gjentatte ganger blitt rapportert at Liverpool ønsker å ha med 27-åringen videre, og at et tilbud om ny kontrakt ligger på bordet. 

Spørsmålet er hva spilleren og hans agent Bjorn Bezemer ønsker. Tidligere i høst ble det lekket informasjon om at guineaneren ikke er helt fornøyd med hvor han står i førstelagskøen under Jürgen Klopps ledelse, og at han kan gjøre som blant andre Gini Wijnaldum og Divock Origi har gjort de siste årene - nemlig å la kontrakten løpe ut og se etter nye utfordringer hos en annen klubb. 

Keita i Liverpool: 

 • Hentet for 52 millioner pund fra RB Leipzig sommeren 2018. 
 • Kamper/mål: 117/11
 • Meritter: Champions League, VM for klubblag, UEFA Super Cup, Premier League, FA-cupen, ligacupen. 
 • Kontrakt utløper sommeren 2023. 

Keita har ikke vært på banen så langt denne ligasesongen og kommer ikke til å være det med det første heller. Det er imidlertid ikke på grunn av hvor han er i Klopps kø, men på grunn av sykdom etterfulgt av skade. 

Skader har vært et nøkkelord helt siden han kom til klubben i 2018, og 117 kamper på litt over fire sesonger er nok litt færre enn hva man håpet på da Keita ble hentet for over 50 millioner pund. Skulle han forsvinne gratis neste år vil nok mange spørre seg om det var «money well spent». 

Stille rundt Oxlade

Vi har sett fryktelig lite til Alex Oxlade-Chamberlain det siste halvåret, og i motsetning til Keita kan det delvis tilskrives at han havnet bak i køen hos Klopp. Engelskmannen var skadefri stort sett hele forrige sesong, men måtte ta til takke med en meget perifer rolle i den spennende sesonginnspurten. 

Hans forrige tellende kamp for klubben var i FA-cuptriumfen over Nottingham Forest 20. mars. 

Oxlade-Chamberlain i Liverpool: 

 • Hentet for 35 millioner pund fra Arsenal sommeren 2019. 
 • Kamper/mål: 133/17
 • Meritter: Champions League, VM for klubblag, UEFA Super Cup, Premier League, FA-cupen, ligacupen.
 • Kontrakt utløper sommeren 2023. 

Denne sesongen er det en langtidsskade som er ødelagt. Tidlig i oppkjøringen pådro han seg en muskelskade som viste seg å være alvorlig, og det er usikkert om han blir å se på banne før VM i Qatar sparkes i gang. 

Det har vært veldig stille rundt kontraktssituasjonen til Oxlade-Chamberlain. I sommer ble det rapportert at klubber i Premier League viste interesse for midtbanespilleren, og det virker nå sannsynlig at en Bosman-overgang til en annen klubb neste sommer blir enden på visa for «The Ox» i Liverpool. 

I likhet med Keita er antallet kamper færre enn man skulle ønske seg - bare 133 siden 2017. Og etter en veldig lovende start og en veldig god tittelsesong i 2019, er det skadene mange kommer til å huske fra 29-åringens tid på Anfield.

Milner og Adrian blir vurdert

James Milners fremtid var usikker helt frem til juni i år, og det var ikke før 6. juni - tre uker før kontrakten gikk ut - at nyheten om hans forlengelse ble bekreftet av Liverpool FC. 

Denne sesongen har 36-åringens prestasjoner blitt kritisert, og når alle er skadefrie er det nok naturlig at han vil få en mer og mer perifer rolle på Liverpools midtbane - i tillegg til å være vikar for Trent Alexander-Arnold på høyrebacken. 

Milner jakter rekorder når det gjelder antall kamper i Premier League-æraen, og kanskje vil han la seg friste til å bytte klubb dersom en fast plass i laget ligger i potten neste sommer. Samtidig vet vi at han er en meget populær mann både på treningsfeltet, på banen og i garderoben hos Jürgen Klopp, trenerteamet og lagkameratene, og Milner uttrykte at han ønsker å være i Liverpool så lenge han får inntrykk av at hans bidrag er verdsatt. 

Adrian vil nok befinne seg i samme situasjon når sommeren kommer. Spanjolens rutine og gode innstilling er med på å gjøre keepergruppen i Liverpool mer samlet, og han har også bidratt godt de 26 gangene han har spilt med liverbirden på brystet. 

For to år siden signerte han en toårskontrakt, og det blir spennende å se om Anfield-eventyret fortsetter for mannen som fyller 36 år i januar. 

Milner i Liverpool: 

 • Hentet gratis fra Manchester City sommeren 2015. 
 • Kamper/mål: 298/26
 • Meritter: Champions League, VM for klubblag, UEFA Super Cup, Premier League, FA-cupen, ligacupen.
 • Kontrakt utløper sommeren 2023. 

Adrian i Liverpool: 

 • Hentet gratis sommeren 2019. 
 • Kamper/holdt nullen: 26/7
 • Meritter: VM for klubblag, UEFA Super Cup, Premier League, FA-cupen, ligacupen.
 • Kontrakt utløper sommeren 2023. 

Firmino-æraen kan være over

I sommer ble en av tidenes beste angrepsrekker fotballen har sett skilt da Sadio Mané forlot Liverpool til fordel for Bayern München. Neste sommer kan det virke som Roberto Firmino blir nestemann til å dra. 

Brasilianeren, som har spilt over 300 kamper for klubben og vært med på hele reisen under Klopp, er på utgående kontrakt og fyller 31 år om bare noen dager. Skal policyen under FSG bli fulgt til punkt og prikke er det lite som tyder på at brasilianere vil få tilbud om en forlengelse - i hvert fall ikke en lang forlengelse. 

Den siste tiden har det blitt meldt om interesse fra klubber som Juventus og Barcelona, men Firmino har vist sine kvaliteter denne sesongen i form av både scoringer, målgivende pasninger og godt spill. Kanskje ser Liverpool sitt snitt til å snike med seg et år eller to til av karrieren til den elegante spissen? 

Klubben har vist at de er villige til å vike fra sine prinsipper i enkelttilfeller de siste årene. Jordan Henderson, Mohamed Salah, James Milner og Adrian er eksempler på spillere som har fått fornyet tillit etter fylte 30, og kanskje blir Firmino den neste i den rekken spillere. 

Firmino i Liverpool: 

 • Hentet for 29 millioner pund fra Hoffenheim sommeren 2015. 
 • Kamper/mål: 335/101
 • Meritter: Champions League, VM for klubblag, UEFA Super Cup, Premier League, FA-cupen, ligacupen.
 • Kontrakt utløper sommeren 2023. 

Hvis ikke er det en karriere i rødt med mange herlige minner som tar slutt når vi går inn i juli 2023. 

Spillerne på utgående kontrakt kan fritt forhandle med klubber i utlandet fra 1 januar.

Disse har forsvunnet gratis

Følgende førstelagsspillere har forlatt Liverpool på Bosman under Jürgen Klopps ledelse: 

2016 - Kolo Touré, José Enrique

2017 - Alex Manninger

2018 - Emre Can

2019 - Daniel Sturridge, Alberto Moreno, Adam Bogdan

2020 - Nathaniel Clyne, Adam Lallana, Andy Lonergan

2021 - Gini Wijnaldum

2022 - Divock Origi, Loris Karius

Kilde: lfchistory.net