Hevder Keita kan bli sendt motsatt vei i jakten på Bellingham

Liverpool jakter Jude Bellingham, og Borussia Dortmund hevdes å ha funnet den perfekte erstatteren på Anfield.

De siste ukene har det blitt rapportert at det er Liverpool som er helt fremst i køen av en lang rekke klubber som ønsker å hente Jude Bellingham fra Borussia Dortmund neste år. Med en prislapp som etter sigende er på 130 millioner pund vil den 19 år gamle engelskmannen, som dominerte for England mot Tyskland mandag, bli en av tidenes dyreste spillere. 

Under Jürgen Klopps ledelse på Anfield har Liverpool stort sett holdt seg unna topplistene når det kommer til penger brukt på overganger, og kanskje kan det finnes rom for å prute litt også når det er snakk om et kjøp av Bellingham. 

Tyske Bild (via Express) hevder nemlig at Dortmunds ønskede erstatter for midtbanespilleren allerede befinner seg på Anfield i form av Naby Keita, og at 27-åringen kan bli brukt som en del av overgangen.

På utgående kontrakt

På lørdag er det bare tre måneder til Keita fritt kan forhandle med klubber i utlandet om en Bosman-overgang, ettersom kontrakten med Liverpool går ut til sommeren. De røde kan imidlertid friste Dortmund med å slippe guineaneren allerede i januar i håp om å få førsterett til å snakke med Bellingham.

Bild hevder Dortmund faktisk kan være villige til å la Bellingham dra til Anfield i januar dersom de skulle få Keita i retur på samme tidspunkt. 

Laurie Whitwell i The Ahtletic skrev i forrige uke en artikkel der han siterte kilder tett på Dortmund på at det foreløpig ikke hadde vært kontakt mellom dem og Liverpool om en overgang. 

«Liverpool vil definitivt være i diskusjonen, men konkurransen om signaturen til engelsk fotballs mest spennende talent kommer til å bli enorm. Real Madrid, Manchester City, Manchester United og Chelsea sin interesse er sterk», skrev han.