Trent og Southgate har snakket ut

Gareth Southgate har forklart vrakingen av Trent Alexander-Arnold slik: Kieran Trippier er bedre.

Trent Alexander-Arnold ble tatt ut til den siste England-troppen før VM i Qatar, men belønningen var ikke mer enn en benkplass mot Italia før han ble vraket fra kamptroppen i møtet med Tyskland. England tok ett poeng på de to kampene og rykket ned til nivå B i Nations League uten å vinne en eneste kamp i gruppespillet. 

Landslagssjef Gareth Southgate kan nå fortelle at han har tatt en god prat med Liverpools høyreback for å forklare avgjørelsen som har fått kritikk fra flere journalister og tidligere spillere. 

Grunnen til at Trent ble vraket fra troppen mot Tyskland er ifølge Southgate at han mener Kieran Trippier for øyeblikket er en bedre fotballspiller.

Det var Reece James som startet kampen mot Tyskland på høyre vingback, mens Kyle Walker kom inn som midtstopper da John Stones ble skadet. Newcastle-spiller Trippier satt på benken som dekning på backplassen. 

– De er klar over hvor de står

– Vi hadde Kieran, som jeg for øyeblikket mener er en bedre totalpakke enn Trent i spillet sitt, sier Southgate ifølge Mirror. 

– Jeg har hatt lange samtaler med alle høyrebackene våre og vært tydelig på hvor de står, hva de må forbedre og hva de gjør bra, så de er nok veldig klar over deres posisjon.

Han forsvarer også at Trent ble tatt ut til samlingen selv om det etter hvert ble tydelig at han neppe var tiltenkt noen minutter på banen. 

– Jeg ønsket ikke at noen spiller måtte sitte på tribunen i begge kampene. Jeg synes måten vi har håndtert spillergruppen på har vært en stor styrke i de foregående turneringene, sier Southgate. 

VM-plassen til Trent må nå regnes for å være i fare, selv om Southgate hevdet vrakingen ikke hadde noe med det kommende sluttspillet å gjøre. Landslagene kan ta med seg 26 spillere til Qatar - tre mer enn normalt.

Det skal bli spennende å se om Jürgen Klopp ønsker å uttale seg om situasjonen når han møter pressen fredag. Tidligere har han vært tydelig på at han ikke alltid har forstått Southgates prioriteringer.

– Jeg respekterer at Gareth tar sine egne avgjørelser, men jeg kunne ikke forstå det, for de siste sesongene har Trent Alexander-Arnold vært den beste høyrebacken i verden, sa Klopp da 23-åringen ble vraket til landslagstroppen noen måneder før EM i fjor.

VM-troppen tas ut 10. november.