Dette skriver avisene:«Klopp må finne løsninger i egne rekker, og Bajcetic la inn en søknad om å få starte mot Chelsea»

Stefan Bajcetic får masse ros i engelske aviser etter sin imponerende innsats i den defensive midtbanerollen i 1-0-seieren over Wolverhampton.

James Pearce i The Athletic slår fast at Liverpool ikke har mer penger til å styrke laget i januar, etter kjøpet av Cody Gakpo til 37 millioner pund. Derfor må Jürgen Klopp stole på de talentene han har i egen stall resten av sesongen. I så måte mener han at prestasjonen i FA-cuptriumfen over Wolves var et steg i riktig retning.

«Etter elendigheten i Brighton i helgen fikk Liverpool en sårt tiltrengt injeksjon av positivitet. De vil også få sjansen til revansje når de returnerer til Amex Stadium i fjerde runde i FA-cupen senere denne måneden», skriver Pearce.

Jürgen Klopp gjorde åtte endringer i startoppstillingen fra 3-0-tapet på sydkysten. Liverpool-manageren gamblet, og fikk betalt for det. Spillerne han hadde i bakhånd tok vare på sjansene de fikk.

19 år gamle Harvey Elliott ble matchvinner med en strålende avslutning fra 25 meters hold. Han blomstret i en rolle lenger frem på banen enn han er blitt brukt store deler av sesongen. 

På motsatt flanke spilte 20 år gamle Fabio Carvalho som en kar som hadde noe å bevise. 

«Med Gakpo mellom dem presset Liverpool mye bedre som en offensiv enhet. Det var mer energi, og de stresset motstanderne til å gjøre feil. De viste også mer intelligens, da de valgte øyeblikkene de skulle presse med omhu, slik at de ikke lot sine lagkamerater i stikken.»

Trass i dette mener Pearce at det var på midtbanen vi fikk se den største endringen. Wolves fant ikke særlig med rom de kunne utnytte. Liverpool så mye mer kompakte ut. Det var samhandling, kontroll, beskyttelse og aggresjon.

Se hva Klopp hadde å si til Viaplay etter kampen:

«Stefan Bajcetic, som spilte sin niende seniorkamp for klubben, var strålende i den defensive rollen. Fabinhos formsvikt har vært et problem for Liverpool hele sesongen, og de så mye bedre ut med 18-åringen som skjold foran forsvaret. Gang på gang været han fare, og håndterte det.»

Bajcetic, som kostet 220 000 pund fra Celta Vigo for tre år siden, gjorde tre taklinger, brøt ballbanen to ganger, og vant fem av de åtte duellene (63%) han var involvert i. 

«Bajcetic har ikke sett seg tilbake etter at han fikk være med på preseason-turen til Asia. Han løp til krampa tok ham på Molineux, og måtte byttes ut et kvarter før slutt. Dersom Klopp starter med Bajcetic mot Chelsea på Anfield på lørdag vil det ikke skremme ham, og det vil være en stor tillitserklæring fra Klopps side.»

Pearce mener det nesten er enda større grunn til å inkludere Naby Keita i startoppstillingen mot Chelsea, etter det han tilførte midtbanen mot Wolves. Keita satte inn seks taklinger, noe som var mer enn noen annen spiller på banen. Han vant 57 % av duellene, 8 av 14, og traff med 83% av pasningene sine.

«Når mannen fra Guinea presterer som dette lurer du på hvorfor han står uten kontrakt om fem måneder. Så husker du at dette var hans første kamp fra start siden mai, og hvor mye tid han tilbringer på sidelinjen», skriver Pearce.

En som nøt godt av å ha løpsvillige karer som Bajcetic og Keita ved sin side var Thiago Alcantara. Spanjolen oset klasse, med en pasningssuksess på 85%. Han vant sju av ti dueller. Han gjorde to taklinger, tre brytninger, og vant ballen åtte ganger.

Pearce påpeker at dette var første gangen Liverpool holdt buret rent på bortebane i nasjonale turneringer siden 0-0-kampen mot Everton i september.

Se Harvey Elliotts fantastiske langskudd:

Molineux en favorittbane for Elliott

Dominic King i Daily Mail trekker frem det fantastiske skuddet til Harvey Elliott, som gjør at Liverpool kan forsvare FA-cuptittelen minst en runde til. 

«Denne kampen la et grunnlag som Liverpool kan bygge videre på. Et grunnlag formet av alt det Klopp beundrer i fotball, som masse løping, plenty med takling og god, gammeldags arbeidsinnsats», skriver King.

Han minner om hvor uheldige Wolverhampton var i den første kampen på Merseyside, mens Klopp på sin side ikke vil ofre de kontroversielle avgjørelsene på Anfield en eneste tanke til. 

King skriver også at dette var første gang siden 1923 at Liverpool vinner en cupkamp på Molineux.

«Molineux vil for alltid være en aldri så liten favorittbane for Elliott. Det var her han som 16-åring, i mai 2019, ble Premier Leagues yngste spiller gjennom tidene. Bildene fra den dagen finnes i familiealbumet, og i det 13. minutt kom et nytt øyeblikk det er verdt å ta vare på.»

Andy Hunter i The Guardian påpeker at Jürgen Klopp fikk den reaksjonen han var ute etter, og som han krevde. 

«Liverpool vil snart være tilbake i Brighotn, hvor de ble ydmyket i Premier League på lørdag, etter å ha holdt et tannløst Wolves-lag på betryggende avstand og sikret seg et fjerde runde-besøk på Amex Stadium.»

«Liverpool-manageren ønsket seg en ny kamp mot Brighton, bare for å vise seg fra en annen side for Roberto De Zerbi og hans lag etter 3-0-tapet som han beskrev som det verste i hans managerkarriere. Han fikk det takket være et strålende skudd fra Harvey Elliott i første omgang. Et susende skudd fra 25 meter som lyste opp dette oppgjøret.  Og han fikk det takket være resolutt forsvarsspill da Wolves presset for et utligningsmål gjennom hele andre omgang.»

BBC tatt med buksene nede

«På en kveld med merkelige lyder i BBC-studio, viste Liverpool igjen at de vil gi lyd fra seg i FA-cupen.»

Henry Winter i The Times lot ikke sjansen gå fra seg til å påpeke flausen i studio til BBC før kampen.

«Lydene vi kunne høre etter kampen var Liverpool-fansen som sang You’ll Never Walk Alone og de sang også sin hyllest til Jürgen Klopp, mens Wolverhamptons supportere fortsatt forbannet dommer Andre Marriner.»

Winter påpeker at Liverpool holdt stand trass i at Wolves presset hardt mot slutten, og konstaterer at dette var første gang på åtte kamper at de røde holdt buret rent.

«Caoimhin Kelleher imponerte igjen med en solid kamp i mål. Ibrahima Konate var strålende i forsvaret, Thiago Alcantara skinte på midtbanen, og Harvey Elliott sørget for en fjerde runde-kamp mot Brighton.»