Dette skriver avisene:«Festen er over for Klopps første store Liverpool-lag. Innerst inne har han nok visst det i noen måneder»

Dette skriver avisene etter kollapsen mot Real Madrid.

«Der og da føltes det bare som et tilfeldig øyeblikk. Da Darwin Nunez, Cody Gakpo og Mohamed Salah kombinerte i et flott angrep som tok Liverpool fremover i banen på et blunk, og det virket ikke å ha stor betydning da egypteren satte ballen utenfor Thibaut Courtois sitt mål fra kort hold. Jürgen Klopp applauderte det hans lag, som allerede ledet 1-0, viste tidlig i kampen. Salah ville uansett snart få scoringen som sender ham forbi Steven Gerrard som klubbens toppscorer i Europa gjennom tidene», skriver The Times.

«Men snaut 20 minutter senere viste det seg at den bommen ble avgjørende. På mange måter har historien om Liverpools vaklende sesong dreid seg om manglende evne til å ta vare på mulighetene mens spesielt midtbanen har hatt det tøft. Sårbarheten i forsvar kom til syne igjen i går kveld. Hvis det å se Champions League-finalen fra i fjor var tortur for Jürgen Klopp, vil analysen av denne kampen være et mareritt».

«Fra 2-0-ledelse i løpet av 15 minutter til 2-5 etter 67 minutter: mye av denne kollapsen var selvpåført, over hele banen», skriver Joyce.

«Selv når ting ikke går veien for Real - som slet da et høylytt publikum fyrte opp et intenst hjemmelag - får de ikke panikk. De venter på sin mulighet til å slå tilbake. Liverpools manglende killerinstinkt kom til syne av de som spilte i hvitt. Begivenhetene som fulgte var forutsigbare. Svak markering, tabber - og tidvis ingen markering. Det skal legges til at spanjolene var strålende da de herjet med Liverpool».

«Turen til Bernabeu 15. mars vil ikke bli en mulighet til å få revansje, selv for denne klubben, og Klopp er nok bekymret for hva som kommer i kjølvannet av et så knusende nederlag når han skal forsøke å snike seg inn blant de fire beste».

Et stort lag er ferdig

«Så ble Anfield tatt over likevel. Real Madrid kunne like gjerne ha reist flagget i midtsirkelen og erklært Merseyside for sitt», skriver Chris Bascombe i The Telegraph.

«Det er slik slutten på en æra ser ut. Med klubblegender som unnskyldende bukker mot publikum og tar imot en sympatisk applaus etter å ha blitt rundspilt av en stor motstander».

«En strålende start på 5-2-tapet ga håp om at laget var født på ny, men festen er over for Jürgen Klopps første store Liverpool-lag. Innerst inne har han nok visst det i noen måneder. Det kan ha vært øyeblikk i løpet av de to siste ukene som kan ha lurt ham til å tro at sommerens overhaling ikke trenger å være så stor. Men en kveld i selskap med Luka Modric og Karim Benzema får frem en sannhet som Everton og Newcastle ikke makter å avsløre».

«Farten på pasningene, bevegelsene og killerinstinktet der der straffet hver eneste feil fra Liverpool demonstrerte et gap i kvaliteten som aldri har kommet til syne i tidligere møter mellom lagene. I Kyiv og Paris gikk de store øyeblikkene Reals vei. Andre omgang i går kveld var ydmykende».

«Selv en manager av Klopps utrolige kraft kan bare gjøre så mye. Mot slutten av sesongen blir det enda mer press på de høye herrer i Liverpool for å sørge for at laget er bedre utstyrt enn det har vært denne sesongen. Liverpools eier John W. Henry tjente sine milliarder ved å spå fremtidens marked. Han så aldri denne sesongen komme, og trenger ingen prognose for å forstå at forventningene er der for at han skal sørge for at dette ikke skjer igjen», skriver Bascombe.

Festen tok slutt

«I de spennende åpningsminuttene føltes det som alt var mulig. Anfield var på sitt mest fryktinngytende og på sitt inspirerende beste, og Liverpool tok inn energien fra tribunen. Følelsene var til å ta og føle på. Det var som et tilbakeblikk til bedre tider - som om all lidelsen denne sesongen aldri hadde skjedd. Kanskje hadde de virkelig snudd den vonde trenden», skriver James Pearce i The Athletic.

«Den lange listen over ikoniske europeiske kvelder på denne arenaen så ut til å få et nytt tilskudd. De spanske gigantene lå under 2-0 etter 14 minutter og var heldige som ikke lå under mer. Støyen var døvende», skriver han.

«Men så tok festen slutt. Real dro ut ledningen. Alt ble stille, og en brutal realitet slo inn da begge lag viste seg fra sin egentlige side».

«Real viste frem sin fantastiske erfaring og klasse da de nektet å la seg knekke, spilte seg inn i kampen igjen og så tok kontroll. Liverpool raknet da kjente svakheter ble avslørt. Dette var en knusende kveld som kommer til å bli husket lenge på Merseyside - av feil grunner. Det største hjemmetapet i Liverpools stolte historie i Europa. Ingen hadde noensinne scoret fire mål mot dem i en europeisk turnering på Anfield, for ikke å snakke om fem».

Klopp sin akilleshæl

«Det er grunn til å antyde at hvis Jürgen Klopp har en nemesis, så er det Real Madrid. Men selv om det er sant, har han kanskje sitt flotteste øyeblikk som manager mot dem, i en av de beste prestasjonene et lag har levert i Champions League. I en kamp som igjen viste at Madrid var sårbare, kunne vi se tegnene til den fantastiske bragden til Klopp mot Real i 2013, da Dortmund knuste dem 4-1 takket være en taktisk triumf», skriver Mirror.

«Etter 25 minutter med utrolig underholdning kunne det lett ha vært samme sifre til hjemmelaget, med leken og elektrisk fotball, spesielt langs høyresiden. De skulle kanskje ha ledet med fire, og hadde fortjent det».

«Men Madrid ser ut til å være Klopp sin akilleshæl. Han var full av respekt for dem før kampen da han snakket om at de aldri får panikk. Det gjorde de heller ikke, selv i stormen på Anfield».

«Orkanen roet seg alt for raskt, og managerens historie mot det spanske storlaget kom til syne. Han har bare slått dem tre ganger på elleve forsøk, og aldri med Liverpool».

«Du begynner å lure på hvorfor, når du ser oppskriften han benyttet i sitt første møte med dem for ti år siden. Det fungerte igjen her, på majestetisk vis, før de røde sitt forsvar falt sammen som de har gjort før denne sesongen».