Storseiere og stortap på St James' Park

Liverpool har spilt 184 offisielle kamper mot Newcastle, og flere har vært av det minneverdige slaget, for hendelser både på og utenfor banen.

Liverpools kamper i Newcastle har ført til noen minneverdige øyeblikk, både på og utenfor banen. Lagene har møttes totalt 184 ganger, 52 ganger på bortebane i ligaen. Der har Liverpool vunnet 19 kamper, Newcastle 18, ifølge Transfermarkt. Her er noen av kampene som skiller seg ut.

Newcastle - Liverpool 2-3

4. mai 2019

Virgil van Dijk scoret det første målet i denne femmålsthrilleren på St. James’ Park i mai, da Liverpool jaktet nok en trepoenger i kampen om ligagullet. Christian Atsu utlignet, før Mohamed Salah ga Liverpool ledelsen igjen – en ledelse som ble utlignet av Salomón Rondón.

Klokka tikket, tiden begynte å ebbe ut og det så ut til å gå mot et ergerlig poengtap for Liverpool. For å gjøre vondt verre hadde Salah blitt skadet etter en duell med keeper Dubravka, og ble båret av banen med en hodeskade. Det var dårlig, dårlig nytt, få dager før den viktige Champions League-kampen mot Barcelona – kanskje var det det egypteren tenkte på, da han prøvde å holde tårene tilbake. Ut forsvant Salah, og inn kom Divock Origi.

Det gikk som det måtte. I det 85. minuttet fikk Liverpool et frispark i en god posisjon som Xherdan Shaqiri la perfekt inn i feltet. Der reiste Origi seg, med Lascelles, og stusset ballen i lengste hjørne. Liverpool vant.

MATCHVINNER: Origis mål sørget for Liverpoolseier.

MATCHVINNER: Origis mål sørget for Liverpoolseier.

Og som man alle vet, Salah måtte se Barcelona-kampen fra tribunen men det stanset ikke de røde som vant 4-0 – med blant andre mål fra Origi. I ligaen ble det en irriterende andreplass, men de røde triumferte i Champions League-finalen i Madrid.

Newcastle - Liverpool 0-6

27. april 2013

Dette var bare frekt, og litt uforventet. Liverpool hadde spilt tre kamper i april, tatt totalt tre poeng, og var hektet av kampen om topp fire. Det var nok mange som forventet at et Liverpool-lag uten Luis Suarez (som måtte sone ti kampers karantene for å ha bitt Chelseas Branislav Ivanovic) skulle slite på St James’ Park, men den. Gang. Ei.

Det tok bare tre minutter før Liverpool tok ledelsen med Daniel Agger, som lurte offside-fella og headet ballen i mål fra fem meters hold. Jordan Henderson la på til 2-0 som var stillingen til pause, og i andre omgang raknet det fullstendig for vertene, som hadde forsøkt å gå mer offensivt til verks for å hente inn ledelsen. 3-0, Daniel Sturridge. 4-0, Daniel Sturridge. 5-0, Fabio Borini. 6-0, Jordan Henderson.

SCORET: Fabio Borini feiret målet mot Newcastle på sedvanlig vis.

SCORET: Fabio Borini feiret målet mot Newcastle på sedvanlig vis.

Newcastle - Liverpool 1-5

28. desember 2008

Dette endte opp med å bli en minneverdig kamp, ikke nødvendigvis for det gode Liverpool-resultatet. De røde kjempet på det tidspunktet mot Chelsea om plassen på toppen av tabellen, og det ble en oppskriftsmessig kamp i nordøst. Liverpool tok ledelsen med Steven Gerrard, og Sami Hyypiä la på til 2-0 før pause. Newcastle reduserte, men Liverpool burde ha ledet med mer enn 2-1 ved hvilen. Det gjorde de opp for i andreomgang, da både Ryan Babel, Gerrard og Xabi Alonso fant nettmaskene, og de røde kunne gå inn i det nye året på toppen av tabellen.

Det måtte feires. Gerrard, som hadde scoret to mål, dro til en nattklubb i Southport, nord for Liverpool. Også Kenny Dalglish skal ha vært til stede på nattklubben, men han forlot klubben før dette ble en kveld verdt å skrive om.

TABELLTOPP: Dirk Kuyt, Steven Gerrard, Lucas Leiva og Xabi Alonso feirer Gerrard-mål og tabelltopp. Noen timer senere kom Gerrard i avisene for feil grunner.

TABELLTOPP: Dirk Kuyt, Steven Gerrard, Lucas Leiva og Xabi Alonso feirer Gerrard-mål og tabelltopp. Noen timer senere kom Gerrard i avisene for feil grunner.

Liverpool-kapteinen skal ha spurt DJen om han kunne spille en Phil Collins-låt, men DJen satt seg på bakbeina. Det førte til en slåsskamp mellom DJen og Gerrard og hans kompiser. Gerrard og to kamerater ble arrestert og anklaget for overfall og vold. DJen mistet en tann og måtte sy fire sting i hodet. I den påfølgende rettssaken ble Gerrard frikjent, mens hans medtiltalte fikk betinget fengsel og samfunsstraff.

Newcastle - Liverpool 1-4

20. september 1987

Kampen mot Newcastle var Liverpools første foran TV-kameraene denne sesongen, og det synes nok Steve Nicol var helt greit, selv om han egentlig skulle ha vært i sin søsters bryllup den dagen. Nicol ga Liverpool ledelsen, før John Aldridge la på til 2-0. Nicol scoret enda en gang før pause, men målet ble annullert for offside. Tre minutter ut i andreomgang fikk Nicol sitt mål nummer to, og 20 minutter før slutt scoret han sitt hattrick. Det er ikke hver dag man ser en forsvarsspiller score tre!

HATTRICK: Steve Nicol scoret hattrick på St James' Park i 1987.

HATTRICK: Steve Nicol scoret hattrick på St James' Park i 1987.

Newcastle fikk et straffespark og stillingen ble 4-1 til gjestene, som da var det eneste laget i ligaen som ikke hadde tapt.

Da 40 kamper var spilt, hadde de røde bare tapt to kamper og de vant ligaen, ni poeng foran Manchester United på andreplass. Newcastle United endte på en åttendeplass, 34 poeng bak de røde.

Newcastle - Liverpool 9-2

1. januar 1934

Bonuspoeng hvis du husker denne kampen.

1934 kunne neppe ha startet verre for Liverpool FC. Vi vil helst trekke frem Liverpool seire, men de røde ble massakrert på St. James’ Park med så uvanlig differanse at det er vanskelig å overse. Det sto faktisk 2-2 ved pause, og Elisha Scott i målet skulle ha mye av æren for at gjestene ikke lå under. Men i andre omgang klarte han ikke holde like tett lengre, og målene ramlet inn. «Aldri har et lag blitt mer utspilt på St James’ Park», skrev Sunderland Daily Echo etter kampen, og Liverpool var i trøbbel mot bunnen av tabellen. De lå på en 18. plass etter kampen – av 22 lag – og der ble de liggende til sesongen var over. Newcastle, derimot, falt sammen i andre halvdel av sesongen, og endte opp med å rykke ned.