Kampkommentar Liverpool - Arsenal: Arteta yppet med Klopp og vekket villdyret på Anfield

Hvis du noen gang trengte et bevis på at Jürgen Klopps kroppsspråk på sidelinjen har noe å si for spillerne ute på banen, fikk du det i dag.

En drøy halvtime var spilt da Liverpool-manageren barket sammen med Mikel Arteta etter en av mange dueller mellom Sadio Mané og Takehiro Tomiyasu. Det var godt at fjerdedommer og noen assistenter var på plass for å skille kamphanene. Managerne ble belønnet med hvert sitt gule kort før spillerne fikk fortsette kampen.

Hva skjedde så? Liverpool rullet for første gang opp sjanse på sjanse i kjent Anfield-stil, og til slutt kom belønningen da Sadio Mané stanget inn ledermålet etter et herlig Trent-frispark fem minutter før pause.

Den første halvtimen var slurvete, nølende og døll. Det var først da Klopp vekket både publikum og spillerne til liv at de røde tok fyr og fant frem sin beste fotball.

Etter pause virket det som episoden hadde blitt spilt på repeat i Liverpool-garderoben. For en forestilling. Det finnes ikke noe gøyere enn å se Liverpool i dette humøret.

Og Arteta fikk seg en real lærepenge. Ypper du med Klopp og Anfield, får du både høre og smake det.

Glem 2024

Tenk å ha en slik aura, at du ikke bare har evnen til å motivere elleve fotballspillere ute på banen, men også de drøyt 50.000 tilskuerne på tribunen, til å øke innsatsen med de nødvendige prosentene når det trengs inspirasjon.

Etter en uke det det har vært mye snakk om hva som skal skje i post-Klopp-æraen i Liverpool, mye takket være Steven Gerrards retur til Premier League (gratulere med debuten, Stevie), er det godt å se at tyskeren er akkurat der han alltid har vært i form av vinnervilje og engasjement.

Glem 2024 nå. Nyt heller Klopp mens han er her. Og til FSG? Frem med livstidskontrakten.

Ble Jota til Firmino? Tja

Det som er herlig etter en seier er at man ikke trenger å tenke så mye på det som ikke fungerte. Men også i dag var det noe, i hvert fall før pause. Eller før denne krangelen mellom Klopp og Arteta.

Liverpool presset godt og fikk en rekke brudd på gjestene, men i angrepstrioen var det svikt i samspillet. Spesielt Mané mistet ballen mye. Det herlige med Liverpools nummer 10 er at han aldri gi seg. Og det må legges til at denne lille svikten utelukkende forekom første halvtime. De neste 60 minuttene gikk det på skinner.

Diogo Jota var fantastisk i andre omgang, og på scoringen skulle man tro det var Bobby Firmino som var på banen. Men portugiseren fikk også vist at han, til tross for sine mange fordeler, ikke har samme evner som Firmino i det oppbyggende spillet. Det å få brasilianeren på beina igjen før det skumle Afrikamesterskapet, som begynner å nærme seg med stormskritt, blir veldig viktig.

Det som er fordelen med å møte Arsenal, uansett hvilken form eller forfatning de sies å være i, er at man får så mange brudd at det til slutt bare må lykkes. Og den andre omgangen var en oppvisning i gegenpress, kontringsfotball og angrepsfotball.

Ox og Thiago? Få det på

Gledelig var det også å se at samtlige i angrepet tegnet seg på scoringslisten. Mané, Jota, Salah og Minamino sørget for 4-0.

Men det aller mest positive i kveld var midtbanen, ikke minst med tanke på antydninger om skadekrise og beviselig problemer med å holde balansen i laget i en rekke kamper. Alex Oxlade-Chamberlain spilte sin beste kamp for sesongen og var herlig i gjenvinningsspillet, offensiv og fremoverrettet med ball, og var i tillegg på pletten med to livsviktige aksjoner i egen sekstenmeter.

GOD: Det er lenge siden vi har sett Oxlade-Chamberlain så god som i kveld.

GOD: Det er lenge siden vi har sett Oxlade-Chamberlain så god som i kveld.

På motsatt indreløper var Thiago Alcantara tydelig fylt med overskudd etter to uker med trening i landslagspausen. Det er fantastisk å se hva en frisk og rask Thiago tilfører laget. Han slår pasningene ingen andre slår og var samtidig imponerende i det defensive arbeidet.

I sentrum var Fabinho på sitt ypperste, og da er det vanskelig å møte Liverpool.

Mot Arsenal så vi ikke noe av de skumle tendensene vi blant annet har sett mot West Ham, Brighton, Manchester City og Atletico Madrid. La oss håpe Klopp og hans team har funnet løsningen, og at det var i kveld tittelkampen for alvor ble blåst i gang.