Endelig kan Klopp bruke sin beste ellever - hvis han tør

Det blir en fysisk batalje på Goodison Park onsdag, og Jürgen Klopp må vurdere om han vil risikere sine beste menn etter den traumatiske opplevelsen på samme arena i fjor.

Jürgen Klopp la ikke skjul på at han ikke så særlig frem til Merseyside-derbyet etter lørdagens knusende seier over Southampton. Tyskerens kommentarer om den «fysiske naturen» til disse oppgjørene kan tyde på at han fremdeles har traumer etter forrige tur til Goodison Park - og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor. 

I tillegg til å bli snytt for en overtidsseier på grunn av en latterlig tett VAR-avgjørelse, kom det to sesongødeleggende skader i kampen da Virgil van Dijk og Thiago Alcantara ble ofre for uforsvarlige taklinger.

Men kanskje de rødes sjef burde se frem til midtuken med litt mer selvtillit.

Endelig kan beste ellever starte

Denne turen gjennom Stanley Park blir den første muligheten på 18 måneder Klopp har til å starte med det som kan sies å være hans sterkeste ellever.

Joel Matip kan komme tilbake i laget etter å ha vært på benken mot Southampton da trenerteamet ønsker å beskytte ham fra belastningen tre kamper på en uke fører med seg. Dermed kan Liverpool starte med det som utvilsomt er deres beste bakre femmer på Goodison.

Midtbanekombinasjonen Thiago, Jordan Henderson og Fabinho ser ut til å få sin fjerde start sammen noensinne - den første kom på denne arenaen i oktober i fjor.

Da er det bare fronttrioen igjen, og det finnes argumenter for at skadde Roberto Firmino er et bedre alternativ enn Diogo Jota. Men med det sagt - sistnevnte har scoret tre mål på to kamper, og det ville vært veldig vanskelig å utelate ham til denne kampen.

Som et resultat kan Everton måtte forberede seg på å møte det som på papiret er den beste versjonen av Liverpool onsdag kveld. 

Men, som Klopp vet, er det å være den beste versjonen av Liverpool ute på banen noe annet - og det er kanskje derfor han er så full av frykt. 

Vanskelig vurdering

For at denne lagoppstillingen skal levere til sitt fulle potensial, er den avhengig av å spille en rekke kamper på rad sammen for å finne rytmen. Derfor er det viktig å unngå at noen ryker med skade allerede i første hinder, til en stygg takling mot The Toffees.

Kanskje den frykten veier inn i Klopps vurderinger. Spesielt en røff og klar spiller som James Milner kan nok være fristende å sette inn til denne kampen. 

Men som de siste 18 månedene har vist - det er ikke ofte du får muligheten til å stille med ditt beste lag. Så kanskje manageren bør gripe denne sjansen med begge hender - uansett hvor stor risiko det innebærer.