Kampkommentar Liverpool-Porto:Midtbaneeleganten vekket en halvsløv kamp til live med en kanonkule

2,4 millioner pund var det eneste som lå i potten for de røde.

Liverpool er klare for utslagsspillet i Champions League og spillere som Virgil van Dijk, Trent Alexander-Arnold, Andy Robertson, Fabinho, Jordan Henderson og Diogo Jota ble satt på benken fra start.

Her skulle flere av de faste få en velfortjent hvile mens Liverpool skulle la nye spillere få muligheten.

Halvsløvt

Det var noe uforløst i denne kampen. Den betydde en hel del for våre portugisiske motstandere og bare uflaks gjorde at de ikke fikk nettkjenning. Men de evnet ikke. Liverpools spillere var ikke giftige nok og selv Mo Salah hadde flere baller som endte med en umotivert ball til en motspiller. Alisson Becker sendte en klarering rett til en motspiller på 16 meter og flere av spillerne løp litt rundt uten mål og mening. Sånn er det for profesjonelle spillere i blant. Teller ikke kampen, så bruker de gjerne et litt lavere gir enn ellers.

Men så dukket Thiago Alcantara opp og vekket oss opp fra Tornerose-søvnen. Porto så ut til å ha kontroll, men en portugisisk forsvarer greide ikke å klarere godt nok. Neco Williams kunne tatt den, men det var det veldig bra han ikke gjorde det. For på 25 meter eller der omkring, sto Thiago og smelte til. Kanonkula endte i hjørnet og selv om Porto-keeper Diogo Costa ikke har hatt noen særlig god kamp verken denne eller den omvendte kampen, så var han rimelig sjanseløs på denne.

2-0: Mo Salah leverte en spesial, og la på til 2-0.

2-0: Mo Salah leverte en spesial, og la på til 2-0.

Morton debutant

Tyler Morten fra Wirrall ble 19 år 31. oktober. I kveld spilte han fra start og for første gang i en Champions League-kamp. La det være sagt med en gang; jeg likte hva vi så.

Det er et prinsipp i all idrett at er du god nok er du gammel nok. Og du blir god hvis du trener med Champions League-vinnere, Premier League-vinnere og gode landslagsspillere hver dag. Og god er Morton blitt.

Roen med ball, måten han plasserer seg på, måten han vrir hodet på for å finne den til enhver tid lureste plasseringen. Måten han går inn i duellene på. Sett det før? Klart han kopierer fra sine mer merittert lagkamerater og bruker spillere som Fabinho og Thiago Alcantara som rollemodeller.

GOD Tyler Morton var veldig god i første, litt mer borte i andre omgang.

GOD Tyler Morton var veldig god i første, litt mer borte i andre omgang.

Ox i form

Og mens vi snakker om enkeltspillere. Nå når vi er i den delen av sesongen hvor det dukker opp en kamp som sportslig ikke betyr all verden, er en gyllen mulighet for en spiller som Alex Oxlade-Chamberlain. Han grep muligheten til gagns mot gamleklubben Arsenal og fulgte opp mot Porto i kveld.

Skadeforfulgte Ox er i slag og spiller på det han kan best for tiden, duellspill og innsats. Og skal han spille seg inn på en midtbane der det er hard kamp om plassene, så hjelper det godt på med gode kamper. Milner gikk de siste minuttene for Ox.

OX: Alex Oxlade-Chamberlain har benyttet anledningen godt og fulgte opp Arsenal-kampen med en ny god kamp.

OX: Alex Oxlade-Chamberlain har benyttet anledningen godt og fulgte opp Arsenal-kampen med en ny god kamp.

Slitasje

Virgil van Dijk, Trent Alexander-Arnold, Andy Robertson, Fabinho, Jordan Henderson og Diogo Jota ble altså satt på benk fra start i dag. Dette er spillere som alle har hatt mange kamper og slitasje den siste tiden. Flere av dem har slitt med småskader, men er blitt så bra at de kunne være parat i tilfelle Jürgen Klopp fikk bruk for dem i løpet av kampen.

Etter en drøy times spill så ble målscorer Thiago erstattet av Henderson, som også tok på seg kapteinsbindet. Samtidig var det gledelig å se at Robertson var skadefri og erstattet sin greske erstatter, Tsimikas, som har tatt godt vare på venstrebackplassen i skottens fravær. Det kan bli en stund til neste gang. Og for å nevne siste byttet også, så erstattet Milner Ox, som kan være godt fornøyd med eget spill i kveld. Dermed ble van Dijk, Alexander-Arnold og Jota sittende

Og etter drøyt 70 minutter – etter at The Kop hadde fått en Salah spesial, der han gjør alt på egen hånd, får kontroll over ballen, drar seg inn fra høyre og innover, finter bort en forsvarer og skyter med venstrefoten klistret nede i hjørnet til venstre for Porto-keeperen. Jubelen la seg og Salah var byttet med Fabinho. Samtidig gikk Mane ut for Origi. Milner kom inn for Ox og fikk gult kort og må stå over kampen mot Milan. Taktisk, for å få han klar til cup-spillet?

Det må være en lettelse for Klopp og assistent Lijnders at troppen virker å være så stor nå at den kan klare seg gjennom en lang sesong. Spillere som Tsimikas, Morton, Oxlade-Chamberlain, Neco Williams og Minamino viste i denne og tidligere kamper at de gjerne vil være med på moro i det som er igjen av sesongen. Spesielt gledelig er det å se at dekningen på backene er så god som den ikke har vært på lenge, med Tsimikas og Williams som cover. Og ennå vet ingen hva som skjer under det åpnede transfervinduet i januar.

BYTTE: Jordan Henderson bytter med Mo Salah rett etter at sistnevnte hadde lagt på til 2-0.

BYTTE: Jordan Henderson bytter med Mo Salah rett etter at sistnevnte hadde lagt på til 2-0.

Fin seiersbonus

Og hva er da igjen i en kamp der Liverpool allerede ligger i trekningsbollen til åttendedelsfinalen. Jo, en småpen pengesum på 2,4 millioner pund. Liverpool gjorde det de måtte og får pengesummen på konto.

Og bare for å ha nevnt det; finalen for den 67. versjonen av serievinnercupen går på Krestovsky Stadium i St. Petersburg.

Trekningen til 16-delsfinalen i februar/mars neste år går 13. desember. Men først skal Liverpool til Milano og spille siste gruppespillkamp mot AC Milan tirsdag 7. desember. Det blir en ny kamp der Klopp og trenerstaben kan la faste førstelagsspillere varme benkene på San Siro. Men der nye millioner kan settes på konto, samtidig som ønsket om å gå gjennom gruppespillet uten poengtap og Klopps mantra om at de ønsker å vinne alle fotballkampene de spiller.

Kommende lørdag spiller Liverpool mot Southampton på Anfield. Igjen skal det spilles om poeng i en Premier League der det ikke er rom for å slippe fotballstøvlene opp fra gasspedalen.

STEMNING: Stemningen kom seg etterhvert på Anfield i kveld.

STEMNING: Stemningen kom seg etterhvert på Anfield i kveld.