Liverpool - Osasuna 3-1Kan denne høsten bli en ny vår for Tsimikas og Minamino?

De røde inviterte til en festkveld i det som var sesongoppkjøringens siste treningskamp, og nå gleder vi oss til seriestart.

Ingen krise på backen foreløpig

Nesten samtidig som det kom en positiv oppdatering fra Andy Robertson og hans ankel, viste Kostas Tsimikas at den plassen bør være hans når Liverpool reiser til Carrow Road 14. august.

De røde åpner sesongen mot Norwich borte, Burnley hjemme og Chelsea hjemme før det er landslagspause. I løpet av den perioden er dette grekerens plass å miste. 

MÅTTE UT: Det ble dessverre kun en halvtime på banen for Curtis Jones i kveld.

MÅTTE UT: Det ble dessverre kun en halvtime på banen for Curtis Jones i kveld.

Spesielt offensivt viste 25-åringen at han ikke står mye tilbake for «Robbo», som tross alt var Liverpool mest benyttede spiller forrige sesong.

«Nye» spillere?

Kostas Tsimikas sin situasjon har mye til felles med Takumi Minaminos. Begge er i samme alder, kommer til et nytt land, ny kultur, nytt språk og nye lagkamerater – samtidig som at de skal finne seg til rette under korona og restriksjoner.

Spesielt i første omgang så Minamino sprudlende ut. Han var direkte, søkte bakrom og virket rett og slett frisk. En periode var det som om det meste offensivt fløt gjennom 26-åringen.

BACKPLASSEN ER NOK HANS: Kostas Tsimikas har grepet sjansen, og i Andy Robertsons skadefravær får han trolig fortsette.

BACKPLASSEN ER NOK HANS: Kostas Tsimikas har grepet sjansen, og i Andy Robertsons skadefravær får han trolig fortsette.

Det er et håp om at disse to, Kostas og «Taki», vil vise frem helt andre utgaver av seg selv på banen, nå som livet utenfor banen også ser ut til å være litt mer etablert.

Klart det er en klisjé, men her kan Jürgen Klopp fort snakke om et par «nye» spillere for laget.

I tillegg var det gode 90 minutter fra en skadefri Ox, samt at «Bobby» Firmino viste frem touchet og målscorerteft. Det er en duo som spesielt har blitt kritisert for å ikke bidra med nok målpoeng. Kanskje går de også en ny høst og vår i møte?

Nye problemer

Igjen ble avspark utsatt, denne gang «bare» med rundt et kvarter. En stor del av disse to treningskampene mot spansk motstand, Athletic Bilabo og Osasuna, var å testkjøre billettsystemet på Anfield.

Foreløpig står det til stryk og skikkelig stryk. 

Near Field Communication (NFC) er nok en del av fremtiden, men akkurat nå føles det litt prematurt.

GOD LYD: Stemningen var god på tribunen, men også denne kvelden var det billettrøbbel på Anfield og avspark ble utsatt.

GOD LYD: Stemningen var god på tribunen, men også denne kvelden var det billettrøbbel på Anfield og avspark ble utsatt.

Det positive er selvsagt at dette skjer nå i preseason, som Jürgen Klopp ville sagt det om feil ute på banen, men det gir utvilsomt litt hodebry før sesongens første hjemmekamp mot Burnley 21. august.

Men, da 40 000 sang YNWA før kampstart, da føltes verden i et øyeblikk ut som den vi kjente før korona, før alt startet.

De røde virker klare

Det er fortsatt en treningskamp og selv om resultatet var gledelig, er det neppe det som opptar Jürgen Klopp mest. 

Laget hans har gradvis i løpet av preseason sett mer og mer aktive ut. Det fysiske ser ut til å nærme seg, og vi ser også mye i spillet med tanke på hva laget prøver å få til.

I en sesongstart hvor mange lag har hatt vanskelige og amputerte forberedelser, er det en mulighet for Liverpool til å gå hardt ut av startblokkene.

SMILET OG TOUCHEN SATT: Roberto Firmino, for anledningen kaptein, hadde ikke glemt hvor målet var.

SMILET OG TOUCHEN SATT: Roberto Firmino, for anledningen kaptein, hadde ikke glemt hvor målet var.

Vi husker tittelsesongen, da startet de røde med åtte strake vunnet, og hadde nærmest distansert Manchester City før man begynte å tenke på julegaver.

Ny skade og første minutter

Akkurat som mot Athletic Bilbao var det en underholdende kamp, men hvor en lei skade satte en ripe i kvelden.

Heldigvis så det ikke ut til å være alt for alvorlig for Curtis Jones, selv om det så ganske vondt ut. Kanskje et ribbein, eller var det mest hodet, det var snakk om for 20-åringen?

Utover det kom alle seg fint gjennom det, og det er utvilsomt det aller viktigste. Samtidig var det fint å se Ben Davies (fikk de siste 10 minuttene) på banen igjen, etter at han forlot treningsleiren på grunn av personlige årsaker.

I tillegg fikk kaptein Jordan Henderson (inn etter 71 minutter) og Thiago Alcântara (inn etter 60 minutter) sine første minutter, i preseason.

Hvordan vil laget se ut 14. august tror du?