Liverpool.no-redaksjonen har talt:Virgil van Dijk månedens spiller i august

Det er stor enighet om at det føles trygt og godt med Virgil van Dijk tilbake i midtforsvaret, men en unggutt ga nederlenderen konkurranse i sesongens første kåring.

Liverpool.no sin kåring av månedens spiller skal reflektere vår egen spillerbørs og folkebørsen. Derfor setter vi hver måned denne sesongen opp et knippe nominerte kandidater som vår redaksjon får stemme mellom etter månedens slutt. De nominerte skal bestå av spillerne som har fått de beste snittkarakterne på vår spillerbørs og folkebørsen sammenlagt.

Denne gangen landet vi på sju kandidater, nemlig Harvey Elliott, Virgil van Dijk, Mohamed Salah, Fabinho, Alisson Becker, Joël Matip og Trent Alexander-Arnold. Det var kun desimaler som skilte de tre sistnevnte, og dermed tok vi likegodt med alle tre blant spillerne vi skulle stemme over.

Bare i en kamp har folket og Liverpool.no-redaksjonen vært uenige om bestemannsprisen

Forøvrig kan vi nevne at Liverpool.no kåret Mohamed Salah som Liverpools bestemann i 3-0 seieren over Norwich med en 9-er, og Salah fikk også den beste karakteren på folkebørsen med 8,86.

Da Burnley ble slått 2-0 kåret Liverpool.no kaptein Jordan Henderson til Liverpools beste. Hendo fikk en 8-er. På folkebørsen fikk han 7,98, og folket hadde Kostas Tsimikas som Liverpools beste i den kampen, med 8.11, tett fulgt av Harvey Elliott med 8,08.

Da det ble 1-1 mot Chelsea fikk så Vigil van Dijk bestemannsprisen med en 8-er, og det gjorde han også hos folket, med 8,29.

To stemmer til Harvey Elliott - fire stemmer til Virgil van Dijk

To av redaksjonens medlemmer, Mari Lunde og Tore Kjell Hansen, ga sine stemmer til mannen som kom ut med best børssnitt totalt, Harvey Elliott. Han fikk kun karakter i kampene mot Burnley og Chelsea, da han ikke spilte lenge nok til å få karakter mot Norwich. Totalt ble gjennomsnittskarakteren på de to spillerbørsene og de to folkenebørsene så høy som 7,97.

– Min stemme går til Elliott - rett og slett fordi han har overrasket meg mest. Han har kanskje ikke like stor påvirkning på resten av laget som det en leder som Virgil van Dijk har, men jeg synes det har vært så utrolig gøy å se ham spille at jeg må bare gi den til ham. Et friskt pust, og den «signeringen» vi aldri fikk, konkluderer Mari Lunde.

Også for Tore Hansen sto valget mellom Elliott og Virgil van Dijk. 

–Det er svært befriende å ha Virgil van Dijk tilbake - bare hans tilstedeværelse løftet både laget og moralen. Virgil er etter min mening vår viktigste spiller, selv om han enda kanskje ikke er helt i toppslag. Min stemme går imidlertid til unge Elliott. Rett og slett fordi han imponerer enormt, og leverer så mye mer enn det vi kan forvente av en 18-åring. Han gir oss nesten en ny dimensjon på midtbanen. Chelsea kan vinne ligaen, og er et sterkt og godt organisert lag. Harvey står frem og jobber knallhardt gjennom hele kampen. Han kombinerer godt med Salah, jobber hjemover, og kan score mål selv også. Jeg tror jeg må tilbake tiL Owen på slutten av 90-tallet for å finne en unggutt som jeg gledet meg like mye over å se i aksjon.

Sprer trygghet i forsvarsrekka

De fire andre i redaksjonen ga altså sin stemme til Virgil van Dijk.

Gjennomsnittskarakter på spillerbørsen og folkebørsen i august

Harvey Elliott 7,97

Virgil van Dijk 7,84

Mohamed Salah 7,64

Fabinho 7,46

Alisson Becker 7,42

Joel Matip 7,42

Trent Alexander-Arnold 7,41

Diogo Jota 7,29

Kostas Tsimikas 7,27

Jordan Henderson 6,92

Sadio Mane 6,89

Naby Keita 6,87

Roberto Firmino 6,61

James Milner 5,91

Andy Robertson 5,72

Alex Oxlade-Chamberlain 5,10

– Jeg er veldig svak for Elliott og det han har vist, men blendes kanskje litt av alderen. Uansett var dette et jevnt race mellom flere for meg. Men å ha selv en litt rusten Virgil tilbake i forsvaret sprer en så enorm trygghet at han er månedens spiller for min del. Og det handler ikke bare om forsvarsspillet, men også de avsindige langpasningene hans, som for eksempel til nettopp Elliott på 2-0-målet mot Burnley, som startet det fantastiske angrepet Mane avsluttet. Også en ekstra dimensjon med den ekstra trusselen han utgjør i feltet på dødballer, og som gjør at andre kan stå utenfor 16-meteren og plukke opp nedfallsfrukten fordi Liverpool knapt trenger noen andre i feltet til å heade når han står der, lyder vurderingen til redaktør Arve Vassbotten.

– Det blir Virgil for meg også, selv om Matip og Salah også bør nevnes. Salah var konge i første og andre kamp. Matip har vist sin verdi, men det er Virgil som binder alt sammen, konkluderer Jens Bessesen.

– Jeg stemmer også Virgil. Han er tilbake som om han aldri har vært borte, er helt sjef, og har en enorm effekt på hele laget, sier Arild Skjæveland.

Noe også undertegnede er enig i:

– Det blir Virgil van Dijk for min del også. Det er en befrielse å se kamper igjen med den samme trygghetsfølelsen som jeg hadde i 2019/20-sesongen. Virgil gir forsvarsrekka en ro som jeg virkelig savnet store deler av forrige sesong, selv om han fortsatt er litt rusten og kanskje har tapt litt hurtighet.