Stor, stor, stor uke ligger foran oss!

Jürgen Klopps reaksjon på Liverpools seier over Brentford sa mye om hva han tenker etter den siste uka.

Muligens var det bare en rutineseier tyskeren fikk se mot en nyopprykket motstander på Anfield, men det stoppet ham ikke fra å feire med «fist-pumps» foran The Kop.

Det var tydelig at kritikken og spørsmålene han ble møtt med i dagene før møtet med Thomas Franks menn på Merseyside hadde truffet en nerve.

Torsdagens 0–0-kamp mot Arsenal hadde gitt velkommen ammunisjon til dem som lenge har mistenkt at denne perioden av sesongen vil bety slutten på Liverpools troféjakt. Bare ett skudd på mål mot ti menn så definitivt ikke bra ut for et lag som akkurat hadde mistet Sadio Mané og Mohamed Salah til Afrikamesterskapet.

Overlykkelig manager

Men klopp sto støtt da han ble møtte med kritikken, og insisterte på at han fortsatt hadde verktøyene som skulle til for å kjempe seg gjennom de neste kampene.

Søndagen så ut til å bevise det, der to spillere man ser sjelden, Alex Oxlade-Chamberlain og Takumi Minamino, begge sto fram med nøkkelmål i 3–0-seieren.

Det var en seier som endte Liverpool 11 poeng bak Manchester City på toppen av Premier League-tabellen, med en kamp tilgode.

Et stort gap, ja. Men om du går utifra at de røde må slå tittelrivalen i Manchester i april for å ha en sjanse til å vinne tittelen, er det i hvert fall mulig å tette gapet.

Derfor var det ikke så rart at manageren var overlykkelig ved full tid på søndag. Men han vet likevel at det er større utfordringer som kommer, og den kommende uka vil gi bevis på om Liverpool skulle ha forberedt seg bedre for denne perioden.

Klopp tok sine velkjente «fist-pumps» etter seieren mot Brentford.

Klopp tok sine velkjente «fist-pumps» etter seieren mot Brentford.

Om Liverpool skulle ryke ut av ligacupen mot Arsenal, og så ikke klare å slå et forbedret Crystal Palace, vil det bli altfor lett å si at de har snublet i et lenge kjent problem knyttet til Afrikamesterskapet. Sommerens mangel på å gjøre mer for å gjøre troppen klar for denne delen av sesongen vil uten tvil bli sett nærmere på.

Ville selge før de kjøpte

Om Liverpool vil forsøke å forsvare sin tilnærming, ville nok sannsynligvis formen Jarrod Bowen har hatt nylig være lite til nytte for å fremme deres sak. De følte den gangen at en slik signering var helt unødvendig uten at spillere som Oxlade-Chamberlain, Minamino eller Divock Origi dro fra klubben først.

Men om noen av de spillerne ikke skulle levere det som er forventet av dem de neste sju dagen, vil man kunne stille spørsmålstegn med hvorfor de ikke aktivt ble vist utgangsdøren.

Klopp vil naturligvis argumentere for at det er umulig for ham å få en slik lagmoral som han trenger for å ha suksess ved å kaste ut spillere så raskt de ikke er nyttige lenger.

Men det vil bli vanskelig å selge verdien av slik lojalitet til skuffede supportere om denne sesongens trofehåp blir sterkt skadet i de neste to kampene.