Lynch oppsummerer de siste dagene av vinduet– Egentlig hadde ikke Liverpool planer om å kjøpe noen i januar

David Lynch forteller hva som skjedde da Luis Diaz og Fabio Carvalho plutselig ble tilgjengelig. Liverpool hadde forventet salg av Phillips og Williams.

Hvor vanskelig det er å skrive om overganger, kan enkelt oppsummeres med det faktum at Liverpool selv ikke forventet at det skulle bli travelt i januar.

De røde avsluttet januarvinduet med en nysignering til 50 millioner pund, og var med på innspurten på deadline day – der de akkurat kom til kort.

Fikk ut fingeren da Spurs og Porto kom til enighet

Likevel hadde klubbens rekrutteringsavdeling startet denne måneden med tro på at det å sende spillere ut ville være hovedfokus.

Først da beskjeden kom om at Tottenham hadde kommet til enighet med Porto for det langsiktige overgangsmålet Luis Diaz, tenkte Liverpool at de måtte sette i gang.

Muligheten til å kapre overgangen fra Spurs kom takket være grunnlaget som er lagt med å bygge et forhold til spillerens representanter. At forhandlingene gikk så smidig lover godt for livet under Julian Ward, som er klubbens neste sportsdirektør, og den som var hovedarkitekten bak denne avtalen.

Fulham tok kontakt om Carvalho

Liverpool ville vært fornøyd med å avslutte januarhandelen der, før Fulham plutselig gjorde det klart at de ville sette seg ned for å diskutere Fabio Carvalho.

London-klubben hadde håpet å få en så stor overgangssum som mulig ved å redusere tidsrommet for forhandling, og det fungerte nesten. De to partene tok hverandre i hånden for en sum på rundt åtte millioner pund – tre millioner pund mer enn Liverpools første bud – før overgangen kollapset på grunn av at papirarbeidet ikke kom inn i tide.

Dessverre tillater ikke EFL ekstra tid for å fullføre overganger via såkalte «deal sheets», så det var ingen mulighet for å lykkes så snart midnatt hadde passert uten at Carvalhos lån tilbake til Craven Cottage var i orden.

TIL SOMMEREN? Liverpool har ikke gitt opp håpet om å sikre seg Fabio Carvalho.

TIL SOMMEREN? Liverpool har ikke gitt opp håpet om å sikre seg Fabio Carvalho.

Det var så klart skuffelse over at man ikke klarte å fullføre avtalen, selv om Liverpool fortsatt er optimistiske om at de skal få sin mann til sommeren.

Fulham vil sannsynligvis være opptatt av å få på plass en avtalen om kompensasjon tidlig, ettersom de vil ha krav på svært lite via FIFA sine ordninger dersom spilleren drar utenlands.

Det at de to klubbene allerede i går hadde blitt enig om en sum for en spiller som kommer neste sommer, betyr at det sannsynligvis vil være unødvendig at en må gjennom prosessen med et tribunal.

Forholdet mellom de to klubbene har også blitt bedre etter at Neco Williams gikk til Craven Cottage på deadline-day.

Håpet salg skulle gi 25 millioner pund

Det var en av to låneavtaler – sammen med Nat Phillips – som kunne bli sett på som langt fra ideelle sett fra Liverpools side. De hadde håpet at de kunne få inn så mye som 25 millioner pund ved salg av de to spillerne. De har fortsatt tro på at det er mulig å oppnå det på lang sikt, etter en periode der de kan vise seg frem.

Divock Origi og Takumi Minamino vil ikke få en slik mulighet til å vise seg frem i butikkvinduet. Det var interesse for spillerne, men det ble ikke til noe konkret.

Da alt kom til alt trengte ikke Atalanta noen spiss etter at Duvan Zapata ble værende, mens Leeds ikke klarte å låne bort Crysencio Summerville, og det betydde at det ikke var behov for en offensiv midtbanespiller i troppen deres.

Begge spillerne virker nå å være på lånt tid i deres Liverpool-karrierer, og de vil slite med å få spilletid før de forlater klubben til sommeren. Det er et vindu der ting trolig vil være mer rett frem, takket være de uventede tingene som skjedde i dette januarvinduet.

Men akkurat hva Liverpool vil gjøre, utover å sikre seg Carvalho, blir vanskelig å forutsi. Det viser denne helt uventede aktiviteten i januar.