Salah og agenten bør passe seg

Mohamed Salah og agent Ramy Abbas Issa er i ferd med å spille et farlig spill, og må passe seg før de setter forholdet til supporterne i fare.

Intet nytt er neppe godt nytt når det gjelder kontraktsforhandlingene mellom Mohamed Salah med agent Ramy Abbas Issa og FSG og Liverpool FC. Siden desember virker samtalene å ha gått i stampe, med parter som er for langt fra hverandre til at det er noe poeng i å snakke detaljer.

Denne uken kom nok en bekreftelse på at situasjonen fremdeles er fastlåst, slik den har vært denne sesongen. Journalist Paul Joyce i The Times bekrefter at striden står om pengene, at ingenting nytt har skjedd de siste ukene og at det ikke ser ut til å gå mot noen snarlig løsning.

Det er fremdeles 15 måneder til kontrakten utløper, men følelsen man sitter med er at tiden snart begynner å renne ut.

Usikkerheten rår

Jürgen Klopp har forsøkt å si at Salah og klubben kun vil fokusere på den spennende sesonginnspurten, og at forhandlingene og pratet om fremtiden må vente til vi har svaret på hvor mange av de fire trofeene Liverpool klarer å hente.

Jürgen Klopp vil nok aller helst beholde Mohamed Salah.

Jürgen Klopp vil nok aller helst beholde Mohamed Salah.

Men spekulasjonene og usikkerheten vil henge over klubb og spiller uansett hvor mye Klopp forsøker å dysse det ned. Tyskeren er en god diplomat, men selv han klarer ikke skjule at uenigheten gjør at det er få som vet hva fremtiden vil bringe.

La det være klart én gang for alle. Alle som assosierer seg med Liverpool FC, enten det er som ansatt, spiller eller supporter, ønsker at Salah skal forlenge kontrakten og fortsette å bøtte inn mål de neste årene.

Det vet Salah og Issa så godt at de nok bruker det for alt det er verdt i forhandlingene.

Samtidig skal de passe seg, for det er en smal balansegang mellom å bruke forholdet til supporterne til noe positivt, og til å utnytte det samme forholdet for egen vinning.

Går du mot Klopp er det over

Spesielt skal agenten passe seg for ikke å havne i kategorien barnslig, useriøs og frekk. «Kryptisk tweet» er en gjenganger når Issa omtales, for han er stadig ute og slenger et dårlig skjult stikk i retning Liverpool FC når Salah-kontrakten er aktuelt tema.

Enten det er et punktum når Salah blir byttet ut eller en «I hope they’re watching» mens egypteren er ute på banen og leverer varene.

Det seneste og så langt pinligste stuntet kom underveis i en pressekonferanse der Klopp snakket om kontraktssituasjonen. Manageren antydet at det er opp til Salah selv om han ønsker å fortsette i klubben.

Issa svarte med syv latterkrampe-emojis på Twitter, og satte i gang en farlig lek.

Du kan yppe med FSG og føre din sak så hardt du kan. Men kødder du med Jürgen Klopp, har du tapt kampen om supporternes støtte på flekken.

FSG må ikke gi etter

Mange fotballspillere er offer for grådige og frekke agenter, og Salah kan være en av dem, selv om de to virker å ha et relativt tett forhold.

Vi har en lang vei å gå før Salah skal bli noe annet enn elsket på Anfield, men historien viser at slike kontrakts- og overgangssagaer sjelden ender godt. I hvert fall ikke for spilleren. Bare spør Emre Can, Philippe Coutinho og Gini Wijnaldum om det var verdt det å forlate Klopps Liverpool.

Salah har denne sesongen vært verdens beste fotballspiller, og han fortjener å bli lønnet deretter. Men den lønnen burde han ikke få i Liverpool. FSG har bygd opp en av verdens mest veldrevne fotballklubber ved å kjøre etter sine prinsipper, som de helst ikke skal vike en tomme fra.

Spillere som Mohamed Salah vokser ikke på trær, men han må også huske at det ikke er mange klubber som Liverpool heller.

Dersom han synes det å få en lønn som reflekterer hans evner som fotballspiller skal vi respektere det og forsøke å skille lag på en fin måte til en herlig fotballspiller og et like godt menneske.

Alt tyder på at Salah har neste trekk. Han må velge mellom pengene og kjærligheten. Uansett valg han tar – la oss håpe det skjer på en fredelig måte.