David Lynch:«Slår dette tilbake og går galt vil Guardiola settes i bås med Keegan og Benítez»

I David Lynch sin spalte denne gang handler det om Pep Guardiolas oppsiktsvekkende kommentarer om at alle holder med Liverpool.

Det virker lite sannsynlig at Pep Guardiola håpet på å etterligne Kevin Keegan eller Rafael Benítez med kommentarene sine etter Manchester Citys seier over Newcastle.

Uansett hva spanjolen håpet på, ble det når alt kommer til alt lett å dra paralleller mellom kommentarene hans etter kampen, og de famøse utblåsningene som kom av presset etter tidligere tittelkamper.

Enten det påvirket spillerne deres eller ikke, vil utbruddene til Keegan og Benitez alltid bli sett på som årsakene til at de til slutt endte med å ikke vinne tittelen.

Klopp kastet seg ikke på

Så det gjør at Guardiolas tale enda mer uforståelig, siden det kom på et tidspunkt der laget hans ser ut til å være klare favoritter til å vinne ligaen. Heldigvis for City-manageren var Klopp klar for å uskadeliggjøre situasjonen da han ble spurt om sin reaksjon mandag ettermiddag.

Tyskeren var generøs og sammenlignet det med sin egen tirade fra helgen, da han selv var irritert etter uavgjortresultatet mot Tottenham 24 timer tidligere. Han sa:

«Som managere, og jeg har nylig hatt min egen erfaring med dette nylig, er du veldig påvirket etter kampen, situasjoner og slike ting. Det jeg sa – ville jeg si det igjen? Nei. At Tottenham spiller som de gjør og fortsatt bare er på femteplass. Det føltes godt i øyeblikket, men var uansett feil», sa han.

«Jeg vet ikke nøyaktig hvilken situasjon Pep var i, men etter å ha blitt slått ut av Champions League er det åpenbart vanskelig å håndtere. Og så kom så klart Liverpool til finalen!», sa han videre.

Klopps velvilje har det i minste sørget for at det ikke blir en ordkrig som dominerer i avisene de siste ukene av sesongen. Samtidig er det ikke så lett å svelge sammenligningen mellom de to kommentarene de har kommet med.

Kan bli plassert i samme bås

At Guardiola langer ut mot Liverpool stammer fra at en sitter med en følelse av at det han har oppnådd med Manchester City ikke får den respekten det fortjener, og at det er en dypere grunn for det. Det er en følelse som har plaget City helt siden overtakelsen i 2008, og noe jeg selv fikk oppleve da jeg jobbet i Manchester Evening News i 2013/14-sesongen.

Den tittelkampen er fortsatt en som blir sett på som ble avgjort av Steven Gerrards fall, heller enn Manuel Pellegrinis strålende lag, og det er fortsatt noe som plager folk som jobber høyt oppe i klubben. Det var også da en oppfattelse internt om at media ville foretrukket at Liverpool vant tittelen, og dette har kastet bensin på bålet i klubbenes ferske rivaleri seg i mellom.

AVVÆPNET: Jürgen Klopp valgte å ikke kaste mer bensin på bålet etter Pep Guardiolas kommentarer.

AVVÆPNET: Jürgen Klopp valgte å ikke kaste mer bensin på bålet etter Pep Guardiolas kommentarer.

Det Guardiola og kollegaene hans i City ikke har forstått, er at uansett hvem en holder med, vil journalister alltid gi det som er den største historien mest dekning. I denne saken er «hva den dyreste samlingen med spillere i fotballhistorien oppnår», og det vil aldri bli like interessant som «historisk gigant er tilbake, under ledelse av en karismatisk sjef».

Det er den enkle sannheten, sammen med Liverpools større tilhengerskare, og det gjør at det som oppnås dekkes bredere – heller enn at det er en konspirasjon, ledet av Liverpool-supportere. Det er ikke sant, ikke utenfor Merseyside. Faktisk har mange av Manchester United-supporterne i fotballmedia i nordvest sagt at de vil foretrekke at City vinner, siden de ubegrensede midlene gjør triumfene enklere å svelge.

Det kan så klart være at Guardiola utenfor kameraene er klar over dette, og at kommentarene hans er et forsøk på å skape en mentalitet med «alle mot oss», og at det vil bringe en fjerde Premier League-tittel av de siste fem mulige til Etihad – men det er en kalkulert risiko som har alle muligheter til å slå tilbake på ham, og sette ham i samme bås som Keegan og Benítez som managerne som sprakk da det gjaldt som mest.

Aston Villa - Liverpool har avspark tirsdag kl. 21.00, og vises på TV 2 Sport Premium.