Steven Gerrard kan skrive den vakreste historien på søndag

Liverpool FC har en tendens til å spille hovedrollen i et narrativ som er et Hollywood-manus verdig, men dersom det skulle gå på søndag vil historien overgå det meste.

Barcelona 2019. Borussia Dortmund 2016. Istanbul 2005. Dette er bare i nyere tid, men samtlige kamper har fulgt et manus som man nesten ikke vil tro på. Hadde man fått Champions League-finalen fra 2005 servert på kinolerretet, hadde man ikke kjøpt historien. Man hadde ikke trodd på det. Man hadde tenkt «bare i Hollywood», men nei, bare i Liverpool.

Og derfor er det vanskelig å slippe håpet og troen på at noe kan skje på søndag. Noe stort. Noe stort kan skje, på mirakuløst vis, og det hadde vært vanvittig, nesten ikke til å tro, men det er Liverpool, bare Liverpool, og derfor kan det skje likevel.

Hjemsøkes av tabben

Neida, det er ikke bare Liverpool som kan avgjøre det på søndag. Liverpool er avhengig av andre lag, spesielt ett annet lag, men det andre laget er fullt av Liverpool.

Steven Gerrard klarte aldri å vinne Premier League med sin barndomsklubb, klubben han debuterte for i 1998 og spilte 710 kamper for før han trappet ned med ett år i USA og la fotballskoene på hylla.

Gerrard kom nære ved flere anledninger. Han hjemsøkes fortsatt av situasjonen i 2014 der han skled og mistet ballen til Chelseas Demba Ba og resten er historie.

– Jeg tenker på det nesten hver dag. Et Liverpool-lag som vinner ligaen vil hjelpe meg, definitivt. Når jeg analyserer det ordentlig så vet jeg jo selvsagt at det ikke bare var det øyeblikket som avgjorde, men en del av meg tenker at det er det, sa Gerrard da han var gjest på Jamie Carragher sin podcast The Greatest Game i 2020, før Liverpools ligagull var bekreftet.

– Det var et jævlig tøft øyeblikk. Tøffere enn folk tror det var. Det er den eneste gangen i min 20 år lange karriere at jeg har følt meg helt nummen. Kroppen min var helt nummen. Det var helt jævlig.

FOKUSERT: Gerrard fokuserer på jobben med Aston Villa, og vil håpe å ta poeng på Etihad søndag – av flere grunner.

FOKUSERT: Gerrard fokuserer på jobben med Aston Villa, og vil håpe å ta poeng på Etihad søndag – av flere grunner.

Lag fullt av Liverpool

Steven Gerrard, Mister Liverpool, Captain Fantastic. Han vil stå på sidelinjen på Etihad på søndag og forsøke å lede sitt lag til seier mot Goliat. Med sin assistent, tidligere Liverpool-spiller Gary McAllister på benken. McAllister som scoret det målet i tilleggsminuttene som gjorde at Liverpool slo Everton i april 2001. Som på bare to sesonger på Anfield skapte uforglemmelige minner for de trofaste supporterne som kjapt trykket midtbanespilleren til sine hjerter.

På banen får vi kanskje se Philippe Coutinho. Brasilianeren forlot Liverpool på småstygg måte i januar 2019 men alt vil være glemt dersom han tryller på søndag. Coutinho fikk hvile store deler av kampen mot Burnley torsdag og det samme fikk Danny Ings. Ingsy, som var plaget av skader og uhell i sine fire sesonger tilknyttet Liverpool, som var en del av laget som tok seg til finalen i Kyiv i 2018 der det ble tap for Real Madrid og Ings ikke fikk plass i kamptroppen.

Den vakreste historien

Gerrard tar managerjobben seriøst. Han har fullt fokus på sitt Aston Villa og ville ikke høre snakk om at han kan la seg påvirke av sin Liverpool-fortid da han møtte pressen tidligere i uken, men alle vet det.

Alle vet at scouseren er desperat etter å gjøre de rødkledde en tjeneste. At han lengter etter å gjøre venner, familie og supportere glade ved å ta poeng fra Manchester City. At han antageligvis vil lytte etter oppdateringer fra kampen på Anfield som spilles samtidig. At hvis, hvis, hvis Birmingham-laget skulle ta poeng fra City og Liverpool gjøre jobben på Anfield, så vil han ha det største gliset i Manchester. På spørsmål fra reportere vil han kanskje ikke innrømme det, men innerst inne vil han lengte til gatene rundt Anfield som vil fylles av rød røyk.

Det hadde vært den vakreste historien. Hollywood kunne ikke skrevet det. Bare Liverpool.

Liverpool - Wolverhampton spilles søndag kl. 17.00, og vises på TV 2 Sport Premium 2.