Viktig for Jones å komme raskt i form igjen

Selv om signeringen av Arthur Melo på transferdeadline-dagen ble hilset velkommen av fansen, som ønsket en skadeskutt midtbane styrket, så var det kanskje en mann som ikke var like fornøyd med nyheten om låneavtalen.

For spillere som Thiago Alcantara, Jordan Henderson og Fabinho utgjør Arthur Melo ingen trussel for deres plasser i startoppstillingen, som deres posisjoner i troppen i bunn og grunn garanterer dem. Men for en ung spiller som Curtis Jones er en sjette midtbanespiller som kjemper om spilletid bak Jürgen Klopps tre førstevalg dårlige nyheter.

21-åringen vil være spesielt bekymret over beskrivelsene av Arthur som en «lettutgave av Thiago» som kan avlaste spanjolen slik at han unngår skader. Ikke minst siden det er rollen Jones selv uten tvil hadde sett for seg i det som gjenstår av en viktig sesong i hans karriere.

Dessverre har Jones vært skadeplaget de par første månedene av sesongen, og det eneste han har fått av spilletid er et innhopp i Community Shield-finalen. Det betyr at han ikke har fått noen god start på sesongen. Og nå er det i tillegg en ekstra spiller som står i veien for ham, når han skal forsøke å spille seg tilbake i Klopps førstelagsplaner i ukene frem til VM-pausen.

Dette er spesielt viktig i konteksten av Liverpools langsiktige planer for den sentrale midtbanen, noe som ofte har vært diskutert etter at klubben ikke klarte å signere en ny spiller permanent i denne posisjonen i sommer. 

Planlegger kjøp av to midtbanespillere

Naby Keita, Alex Oxlade-Chamberlain og James Milner har alle kontrakter som løper ut etter denne sesongen, og de røde har akseptert at de må hente inn to spillere neste sommer for å styrke maskinrommet på midtbanen. 

Arthur kan i teorien redusere det antallet, men Liverpool-ledelsen må skifte mening fullstendig dersom brasilianerens overgang gjøres permanent, trass i de ekstra øktene han har lagt ned for å overbevise Klopp. 

Sterke prestasjoner av Jones denne sesongen kan også forandre klubbens planer. Klarer han å etablere seg på laget foran neste sesong kan han ta plassen til et tiltenkt nykjøp. Han har selvsagt fortsatt plenty med tid til å gjøre det, men realiteten er at den unge scouseren da må være tilbake på banen snart. Og han må imponere så snart som mulig skal han klare dette.

Som de andre spillerne som ikke har vært opptatt med landslagsfotball, har også Jones hatt noen feriedager den siste uken, og den medisinske staben må vente til han returnerer til Kirkby før de kan fastslå om skaden hans er blitt leget.

Må finne formen raskt

Men som en kilde sa det, det faktum at midtbanespilleren ikke har drevet med rehabiliteringstrening den siste uken er et godt tegn på at stressbruddet i skinnbeinet, som har ødelagt sesongstarten for ham, er i ferd med å bli leget. 

Derfor er det håp om at Jones vil kunne begynne å trene igjen sammen med sine lagkamerater, isteden for å jobbe på styrkerommet, når han returnerer til treningsfeltet på tirsdag.

Uansett hva som skjer kan man ikke understreke nok hvor viktig det er for ham å komme raskt i form igjen foran en periode som definere om spillerens langsiktige Liverpool-mål er oppnåelige.