David Lynch:«Dersom planen er at Nunes og Jude Bellingham skal løse dette rotet neste sesong, er det sannsynligvis midt i en Europa League-sesong»

David Lynch mener signeringer må til for å rydde opp i midtbaneproblemet, og at Liverpool ikke får Champions League neste sesong uten det.

For den intetanende tilskuer, så Liverpools tur til Brentford ut til å ha alt som skulle til for å levere et sjokkresultatet - som alltid kommer over høytidsperioden. 

Undertegnede ble i et intervju med amerikansk radio etter kampen spurt om dette ganske enkelt var resultatet av et hektisk program som gjorde at de rødkledde ikke var på sitt beste. 

Uheldigvis vet de av oss som har fulgt med på Jurgen Klopps lag etter oppstarten etter VM at det er langt fra sannheten. 

I realiteten var prestasjonen en reprise av kampene vi har sett den siste uken, forskjellen var bare at Liverpool faktisk fikk som fortjent denne gangen. 

Bortkastet treningsleir

Håpet var at en treningsleir til Dubai før denne perioden skulle hjelpe de rødkledde å finne tilbake til sitt beste etter en treg start på sesongen. 

Utifra kampene mot Aston Villa, Leicester City og Brentford, ser det ut til at den muligheten ble sløst bort. 

For å være ærlig, forventet vi kanskje for mye når vi ba om at Klopps spillere skulle gjenoppdage intensiteten som en gang var deres kjennetegn under avbrekket. 

Nå tyder alt på at det ikke var taktiske eller tekniske problemer som forårsaket nedgangen på den fronten, men en fysisk tilkortkommenhet. 

Og, som det tidligere har blitt skrevet om i denne spalten, er det i realiteten umulig å rette uten en real omstilling av stallen. 

SMIL: Utad fremsto treningsleiren i Dubai positiv.

SMIL: Utad fremsto treningsleiren i Dubai positiv.

Basket-kamper

Heldigvis kommer Cody Gakpo til å gi en liten boost, selv om han ikke kommer til å gi beskyttelse til forsvaret som har blitt blottlagt gang på gang denne sesongen. 

Med kontrollen ute av vinduet, ligner Liverpools kamper nå ofte på basketball-kamper i deres boks til boks-natur. 

Følgelig kan signeringen av en spiller som kan hjelpe dem å ta flere av sjansene sine enn motstanderen ha muligheten til å gjøre det til noe positivt. 

Med kontrollen ute av vinduet, ligner Liverpools kamper nå ofte på basketball-kamper i deres boks til boks-natur.

Trenger midtbanemenn nå - ikke etter sesongen

Selv om det kan hende nysigneringen hjelper, er det ikke til å komme unna at å signere en midtbanespiller hadde vært det største steget mot en forbedring - selv om en enkeltspiller ikke kan løse alle Liverpools problemer. 

Kilder innad i klubben fortsetter å snakke ned muligheten for flere signeringer dette vinduet, men det er enda altfor tidlig til å utelukke noe som helst. 

Som rapportert andre steder, er Matheus Nunes en spiller de rødkledde er interessert i, og han skal også være del i en pakt med Jorge Mendes som kan resultere i at han kommer til Anfield etter bare en sesong i Wolves. 

FIFAs regler gjør uansett at han ikke kan representere enda en klubb denne sesongen, og forhandlinger i januarvinduet vil dermed ikke gi noen umiddelbar gevinst. 

Liverpool er naturligvis kjent som en klubb som tenker langsiktig, så det er usannsynlig at vi får se en quick-fix før januarvinduet er ferdig. 

Dersom planen er at Nunes og Jude Bellingham skal løse dette rotet neste sesong, er det sannsynligvis midt i en Europa League-sesong.