Jürgen Klopp

Manager

Jürgen Klopp ble ansatt som Liverpools manager i oktober 2015. Og forvandlet Liverpool til en seiersmaskin igjen.

Jürgen Klopp ette fulgte Brendan Rodgers som manager, da han kom til klubben i oktober 2015. 

Den tyske manageren hadde levert fantastiske resultater med Borussia Dortmund i Bundesliga - en klubb som ofte har blitt sammenlignet med Liverpool. I hans første halve sesong løftet han alle, inkludert supporterne, med sitt smil og voldsomme engasjement. Det ble to finaler, i Ligacupen og Europa League, på det første halvåret under tyskeren. Dessverre ble det ikke noen pokal.

I 2016/2017 fortsatte fremgangen, og Liverpool endte på fjerdeplass i Premier League. Dermed var Liverpool endelig tilbake i Champions League i 2017/2018-sesongen, etter å ha slått Hoffenheim i playoff. Igjen endte Liverpool på 4. plass i Premier League-sesongen, men Klopp tok også Liverpool til finale i Champions League. Der endte det dessverre med 3–1-tap for Real Madrid i Kiev.

I 2018/2019-sesongen tok Liverpool nye steg under Jürgen Klopps ledelsen, og fulgte Manchester City til døra i Premier League, men endte opp med ett poeng for lite, til tross for at det ble hele 97 poeng i serien. Men Liverpool tok seg i samme sesong til Champions League-finale, der det ble 2–0-seier mot Tottenham 1. juni 2019. Dermed hadde Liverpool vunnet den gjeveste europacupen 6 ganger.

I Super Cup 14. august samme år ble det seier mot Chelsea etter straffer.

Like før jul kunne Liverpool endelig løfte troféet som viser at de er verdens beste klubblag i 2019.

Liverpool ledet ligaen med 25 poeng da serien ble stanset i tre måneder på grunn av koronapandemien, men da den returnerte kunne Liverpool raskt sikre mesterskapet. Med uavgjort mot Everton, og så seier mot Crystal Palace ble serien avgjort på en dag Liverpool ikke spilte selv. 25. juni 2020 ble all tvil feid til side da Chelsea slo Man City 2-0. Ingen kunne hente igjen Klopps menn, og Liverpool ble seriemestere for 19. gang og Premier League-mestere for første gang.