Slik var belastningen for Liverpools landslagsspillere

Mange av de røde var i aksjon på diverse landslag, men få spillere i antatt startellever spilte mer enn en kamp.

17. okt 2018 kl 13.47 Torbjørn Flatin

Hvis vi ser på en antatt trolig startoppstilling mot Huddersfield på lørdag, og hvor mye de aktuelle fikk spilletid under det nylig avsluttede landslagsoppholdet:


Keeper

Alisson spilte kampen mot Argentina tirsdag 16.10, da Brasil under sitt opphold i Saudi-Arabia vant 1-0 etter scoring på overtid mot rivalen.

Simon Mignolet fikk kjærkommen spilletid da han var på banen i 90 minutter da Belgia og Nederland spilte 1-1 med noe reduserte lag, også det tirsdag 16.10.


Forsvar

Av den kvartetten som antas å starte i Huddersfield ble det kun fem minutter på Trent Alexander-Arnold, i den historiske 3-2 seieren i Spania. Virgil van Dijk spilte i den sterke 3-0 seieren mot Nederland sist lørdag, mens Joe Gomez også spilte en kamp da han var på banen i 90 minutter mot spanjolene sist mandag. På venstrebacken var Andy Robertson den travleste av Liverpools spillere, da kapteinen til Skottland var på banen hele tiden i tapene mot Israel og Portugal torsdag og søndag.

Av kandidatene til å komme inn spilte Dejan Lovren hele kampen mot England forrige uke, og en omgang mot Jordan på mandag for Kroatia. Nathaniel Clyne, Alberto Moreno og Joel Matip ble enten ikke tatt ut eller har gitt seg med landslagsspill.


Midtbane

Det ble ikke den store belastningen for Liverpools midtbanespillere. Jordan Henderson og Gini Wijnaldum spilte begge den første kampen som henholdsvis England og Nederland var involvert i. James Milner har som kjent gitt seg med landslagsspill.

Den største bekymringen er nok at Naby Keita ble skadet i tirsdagens kamp for Guinea, mens Jürgen Klopp trolig ikke vil ha så mye i mot at Fabinho først spilte en hel kamp for Brasil og så kom inn etter 53 minutter mot Argentina. Adam Lallana ble ikke vurdert som friskmeldt nok til å være aktuell for England.


Angrep

Xherdan Shaqiri er fast på et bra sveitsisk landslag, og spilte hele tiden da det ble tap for Belgia og seier mot Island. Da ble det mer «styr» rundt den vanlige supertrioen som Klopp benytter lengst fremme.

Mo Salah scoret direkte fra corner mot Swaziland, men ble så strekkskadet helt mot slutten og ble byttet ut på overtid sist fredag.

Sadio Mané spilte hele kampen i 3-0 seieren mot Sudan, men så kom meldingen om en brukket tommel og hjemsendelse til Merseyside.

Roberto Firmino var ikke på banen da Brasil først møtte Saudi-Arabia, men kom stadig mer med i kampen mot Argentina hvor han startet og fullførte.

Daniel Sturridge har gitt seg med landslagsspill.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]