Tre blant de mest talentfulle fra 2001-generasjonen

Ifølge The Guardian har Liverpool tre spillere blant de 60 beste 17-åringene – og en av dem er norsk.

11. okt 2018 kl 22.06 Arild Skjæveland

The Guardian har kommet med sin liste «Next Generation», der der trekker frem de 60 mest talentfulle 17-åringene i verden. I år blir det 2001-generasjonen.

Det er femte gang de lager en slik liste. I 2014 var spillere som Ousmane Dembele og Ruben Neves representert. I 2015 Christian Pulisic og Martin Ødegaard.

Tidligere Liverpool-linkede spillere som Matthijs de Ligt og Kai Havertz var på listen i 2016 – og navn som Timothy Weah, Erling Braut Haaland, Vinicius Junior og Jadon Sancho var med på fjorårets liste.

Tre fra Liverpool

På årets Next Generation-liste har the Guardian funnet plass til hele tre Liverpool-spillere. Den første er en det ikke har vært så mye snakk om – nemlig Yasser Larouci. Liverpool hentet 17-åringen fra Le Havre, som de har godt erfaring med å hente stortalenter fra. Det var nemlig der Florent Sinama-Pongolle og Anthony Le Tallec kom fra i sin tid.

PÅ LISTEN:
PÅ LISTEN:  Yasser Larouci er på Guardians liste.

Algerieren omtales som en fysisk og eksplosiv spiller med fart og et bra venstrebein. Han har så langt spilt offensiv midtbane i sin karriere, før han kom til Merseyside og Barry Lewtas har eksperimentert med å bruke ham på venstreback.

Den andre helrøde på listen er Curtis Jones. Han scoret 18 mål for U18 forrige sesong, og imponerte stort for førstelaget i pre-season.

Den tredje spilleren på listen er norsk. Edvard Sandvik Tagseth er en spiller vi har skrevet mye om her på liverpool.no. Slik blir han beskrevet av Guardian:

«Han foretrekker å spille i en dyp midtbanerolle der han hjelper den bakre fireren og presser når han kan. Han er en spiller med mye energi, et godt pasningsregister, og er veldig god med ball.»

Hele listen kan leses her.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]