Vi fulgte pressekonferansen– Dersom ingenting skjer vil Sadio bli klar

Jürgen Klopp og Joe Gomez har møtt pressen.

27. nov 2018 kl 19.31 Arild Skjæveland

Den viktige kampen mellom Paris Saint-Germain og Liverpool i gruppe C har avspark kl. 21.00 onsdag. Kampen ser du på Viasport 1 og Viaplay.

Joe Gomez og Jürgen Klopp har møtt pressen. Les hva som ble sagt i denne saken.

– Jeg er helt frisk

Joe Gomez sto over mot Watford, men forteller at han er helt frisk til onsdagens kamp.

– Det var bare en liten smell. Jeg er fin og 100 prosent klar.

Han fikk spørsmål om Kylian Mbappé og Neymar.

– Uansett hvem som spiller så blir det en tøff utfordring som vi må være klare for. Vi vet at det er toppspillere, men vi må spille som et lag. Vi må følge spillestilen som manageren ber oss om. Vi må jobbe sammen. Det handler ikke om oss individuelt.

– Det handler ikke bare om Neymar, men om hele laget. Vi vet hvordan de spiller, og må fokusere på det – ikke bare på ham.

Tapene i Napoli og Beograd

– Vi spilte ikke på vårt beste i Napoli og Beograd. Vi vet at vi kunne gjøre det bedre.

– Det handler ikke om hvor kampen spilles. Vi må være på vårt beste for å slå PSG, og være klar for en tøff kamp.

Så er det Klopp sin tur

Første spørsmål er om Sadio Mané.

– Det var ingen 'mind games'. Vi forventet alltid at Mbappé og Neymar ville spille. Sadio var på flyet. Jeg brukte så halvannen time på å komme meg av flyet og til pressekonferansen. Dersom ingenting skjer vil han bli klar.

Ikke bestemt seg for system

– Vi får se hvilken midtbane og hvilket system vi vil bruke. Vi har noen alternativer.

– Vi ønsker å vinne kamper. Det er en stund siden vi har vunnet sist i Champions League faktisk. Vi er her for å vinne i morgen, og vil gå for det med alt vi har. Vi ønsker å være så bra som mulig, for oss og supporterne.

– Det er et tøft sted å komme. Dra til Paris for å vinne – men vi vil prøve!

To ambisiøse lag

– Det er to veldig ambisiøse lag som vil møtes, i det som er en interessant situasjon i gruppen fordi Beograd er inne igjen. Vi har aldri klagd på det, eller tenkt negativt om det. Jo vanskeligere det er, jo mer liker jeg forberedelsene.

– Paris dominerer så mye i ligaen, og vi må sørge for at de ikke dominerer slik mot oss.

– Sjanseløse om vi ikke er kompakte

– Spillerne vet mer om disse spillernes individuelle styrker enn det jeg vet – men de kan bare skinne dersom de får ballen. Vi kan stenge rom, og vi må jobbe. Dersom du ikke er kompakt er du sjanseløs. Selv må du være modig, slik vi var i den første kampen.

– Paris vet at det ikke er lett å spille mot oss. Vi må være på vårt beste, og dersom vi er det så er det ikke gøy å spille mot oss. Det er det vi må være. Vanskelige å spille mot.

– Jeg er ikke her for å gi andre lag råd. Kanskje du kan spørre meg om råd for hvordan man vinner finaler? Det ville vært morsomt, eller?

Skadeoppdatering

– Lallana vil være tilbake i trening på torsdag. Solanke har en liten lyskeskade, og Origi er syk. Lallana har hatt en muskelskade.

Klopp fikk så et spørsmål på fransk, der han ba oversetteren om å gjenta spørsmålet.

– Det var en veldig erotisk herrestemme. Wow, gratulerer! Si det igjen, er du grei.

Forventningene til kampen

– Hva jeg forventer? Jeg forventer at PSG går for å vinne. De er et lag som holder et veldig høyt nivå. Tuchel er en kreativ manager som alltid jobber med å finne løsninger. Det betyr at vi må være forberedt på mange ulike scenario.

– Vi vil være klare i morgen kveld. Det er jeg helt sikker på.

– Ingen forventer at vi vil være 500 prosent det beste fotball-laget i morgen. Små feil kan bli avgjørende, men jeg er ikke bekymret. Lagene mine har alltid vært klare psykisk.

– De var ikke på sitt beste i Beograd, og jeg kan lett akseptere det. Jeg trenger ikke alltid å rette fingeren.

Om Naby Keita

– Naby Keita er en utmerket spiller. Jeg leser ikke den engelske pressen, men denne uken så jeg en overskrift, og likte det ikke. Naby har ikke vært gjennomsnittlig. Starten hans var strålende, og han vil bli en stor spiller for Liverpool i fremtiden.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]