Før kamp i motstanderleiren:– Hater Liverpool like mye som noe annet lag

Southampton har solgt seks spillere på tre og et halvt år til Liverpool. Det setter sine spor. Men det er også en annen grunn til Liverpool-hatet.

11. feb 2018 kl 10.04 Arve Corneliussen

– De fleste Southampton-supporterne hater nok Liverpool like mye som noe annet lag, ser du bort fra Portsmouth. Likevel vil jeg ikke kalle dem for rivaler, sier Nick Illingsworth, skribent for Southampton-bloggen The Ugly Inside.

Siden Liverpool solgte Luis Suárez har Rickie Lambert, Adam Lallana, Dejan Lovren, Nathaniel Clyne, Sadio Mané og Virgil van Dijk i tur og orden blitt hentet til Merseyside.

Oppå det hele har Alex Oxlade-Chamberlain en fortid i klubben.

Andregenerasjons scousere i Southampton

Illingsworth forteller at Southampton-supporterne godter seg de gangene deres tidligere spillere tabber seg ut i Liverpool-trøye.

– Det er en ironi i at alle spillerne som har dratt dit enten har slitt med skader eller slitt med å spille seg inn på laget. Også har du Dejan Lovren i en egen liga. Det vi håper nå er at van Dijk skal fortsette i samme spor, sier han.

Faktisk er det store deler av hatet bunnet i geografien på tross av at byene ligger i hver sin ende av England, forteller Southampton-bloggeren.

– Det har alltid vært en link mellom Southampton og Liverpool fordi begge er havnebyer og delte fraktlinjer. På grunn av dette er det en stor andel andregenerasjons scousere i byen, inkludert meg. Derfor har dette oppgjøret alltid hatt noe ekstra ved seg, forklarer Illingsworth.

STATISTIKK:
STATISTIKK:  I en turbulent Southampton-vår holdt de bare nullen i én av elleve kamper Virgil van Dijk startet.

Gode tall uten van Dijk

De siste sesongene er Southampton-supporterne blitt vant med at laget ender på øvre halvdel i ligaen. Denne sesongen har det derimot vært nedrykksstrid.

Vinner Huddersfield og Newcastle sine kamper tidligere på dagen, vil Mauricio Pellegrinos menn gå inn i kampen i nedrykksposisjon. Siden Liverpool bekreftet van Dijk-overgangen har de spilt åtte kamper, og bare tapt én.

– Vi har ironisk nok klart oss ganske bra i den perioden, men problemet har vært at vi ikke vinner kamper. I den perioden har vi bare vunnet én kamp i Premier League, sukker han, før han tilføyer:

– Det går ikke an å nekte for at van Dijk var en klassespiller for oss. Da han ble spurt om å hedre langtidskontrakten derimot, begynte han å sutre og hadde forferdelige holdninger. Til slutt var det så ille at det gikk utover hele laget.

Han spår at den enorme nederlenderen kommer til å spille seg varm i Liverpool-trøyen.

– Kjipt nok for vår del, så har nok Liverpool en klassespiller i hendene om han kan finne tilbake til formen. Samtidig er det dem som mener at ankelskaden har tatt noe bort fra ham. Han har for eksempel ikke sett like god ut i luften etter han kom tilbake, mener Southampton-bloggeren.

Problemene i laget

I forkant av forrige oppgjør ble keeperen, Fraser Forster, pekt ut som det svakeste leddet på laget. Han har i det siste mistet plassen til Alex McCarthy.

– Vi trengte enkelt og greit en forandring, men jeg mener fortsatt Forster er den beste av de to. Men Forster var i dårlig form, hadde mye uflaks og slet med selvtilliten. McCarthy er litt kjappere ut enn det Forster er, forklarer han, og legger til et annet problem i laget denne sesongen:

– Manageren har valgt feile lagoppstillinger og gjort dårlige bytter. Litt for å imøtekomme van Dijk, men generelt har han gjort feil. Forhåpentligvis er den tiden forbi snart. Southampton har et bra lag, men sjeldent sett ut som et lag. Når de gjør det, kan de hamle opp med de fleste.

FORMSPILLER:
FORMSPILLER:   Mannen med den gode dødballfoten, James Ward-Prowse, har scoret tre mål på sine fire siste i ligaen. Han har aldri scoret mer enn fire mål gjennom en hel sesong i ligasammenheng.

Hentet argentinsk spiss

Mot slutten av overgangsvinduet hentet Pellegrino inn den argentiske spissen Guido Carrillo fra Monaco. Han startet i seieren over West Bromwich, og kan fort starte igjen i dag.

Det kan bety en mer offensiv kampplan fra hjemmelaget.

– Hvordan vi spiller nå er vanskelig å si på grunn av Carrillo. Da han debuterte fra start, spilte vi med en mer offensiv formasjon enn vi pleier, forteller han, og sier at laget vanligvis prøver å spille seg frem i innleggsposisjoner.

Foruten Carrillo, mener Illingsworth Klopp må se opp for Sofiane Boufal og Dusan Tadic. I tillegg bør en ha et ekstra øye til James Ward-Prowse, som står med fem målpoeng på sine fem siste kamper i alle turneringer.

– Han ser ut som han er i ferd med å bli den spilleren alle spådde at han skulle bli. Også bør han være obs på Mario Lemina, som har vist seg å være en gigant selv om han ikke har spilt så mye.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]