Før kamp i motstanderleiren:– Vil ned med æren i behold

Redningsmannen kom inn for sent.

20. apr 2018 kl 08.47 Arve Corneliussen

– Under Darren Moore, kjemper vi mer. Vi har nok akseptert at det blir nedrykk, men etter vi ble kvitt Pardew ønsker vi å gå ned med æren i behold, sier Alex Newton, redaktør for supporternettstedet Read West Brom.

Lørdagens motstander har et håpløst utgangspunkt i kampen om å beholde plassen. Swansea, som ligger på 17. plass, er ni poeng foran dem med én kamp mindre spilt. Ettersom West Bromwich bare har fire kamper igjen å spille, er oppgjøret mot Liverpool vinn eller forsvinn.

Gikk 20 kamper uten seier

Sesongen startet meget lovende for «The Baggies», som skulle følge opp en meget sterk tiendeplass. Under Tony Pulis' ledelse ble det seier i de to første kampene.

Deretter gikk det fullstendig i stå. Den omstridte manageren fikk sparken på høsten, og først 13. januar – med 20 kamper uten seier –vant Birmingham-klubben en ligakamp igjen. Denne gang under Pardews ledelse.

Slik oppsummerer Newton klubbens fiaskosesong:

– Vi har glemt hvordan vi får ballen i mål. Kampene våre har vært relativt jevne, men vi har ofte tapt etter et merkelig mål imot. Det har kostet oss gjennom hele sesongen, mener han, og tilføyer:

– Vi har savnet kreativitet på midtbanen, som igjen har gjort det vanskeligere for spissene. I tillegg har sesongen vært preget av utenomsportslige problemer.

Slo Manchester United sist

Etter Brighton-seieren ventet en ny skrekkrekke, denne gang på ni kamper. 2. april tok Darren Moore over som midlertidig manager, og tente umiddelbart en gnist i laget.

I sine to kamper bak roret har han styrt laget til uavgjort mot Swansea og seier over Manchester United på Old Trafford.

UTENOMSPORTSLIG:
UTENOMSPORTSLIG:  Da West Bromwich var på treningsleir midt i sesongen, stod Jonny Evans, Boaz Myhill, Gareth Barry og Jake Livermore for en av sesongens store skandaler da de stjal en taxi utenfor en McDonald's restaurant. I tillegg er Jay Rodriguez nettopp blitt frifunnet i en rasismesak som har pågått i flere måneder.

– Spillerne blør for drakten igjen. Han har fått lidenskapen tilbake i laget, noe vi har savnet hele sesongen, slår Read West Brom-redaktøren fast.

– Vi har gått tilbake til å gjøre det enkelt. Nå spiller vi på styrkene våre, heller enn å prøve å være noe vi ikke er. Dette høres sikkert dumt ut, men etter den sesongen vi har hatt er det en stor forskjell på å bli nummer 19 og 20. Vi har lyst på et resultat mot Liverpool, advarer Newton.

Seieren på Old Trafford kom på ekte West Bromwich-vis, forteller han. De var gjerrige bakover, og til slutt kunne Jay Rodriguez tuppe ballen over målstreken etter en dødballsituasjon.

– Vi slo dem med å gjøre det enkelt. Vi må akseptere at Manchester United var helt grusomme, men vi måtte fortsatt score for å vinne. Vi gjorde det trangt på midtbanen, var solide i forsvar og slapp dem ikke til noen store sjanser, sier han, som forventer den samme strategien mot Liverpool.

Sliter med farten

Det er nettopp på dødball Newton forventer at laget kan skape farligheter på lørdag.

– Vi er solide i faste situasjoner. Vi angriper ballen veldig bra i begge bokser, og flesteparten av målene vi scorer kommer etter dødball. Vi er et stort, fysisk lag, og kommer til å prøve å gjøre det tøft for Liverpool, forklarer han.

Der av er også West Bromwich et lag med tempoproblemer, noe Newton frykter kan straffe seg mot Liverpools livsfarlige angrepsrekke.

– Vi sliter alltid mot raske spillere. Liverpool liker å spille lynhurtig fotball, og de sender folk i bakrom – det er en nytelse å se på, og jeg ser ikke bort fra at de kommer til å løpe rundt forsvaret vårt.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]