Store sjanser for at generalprøven neste sesong blir Community Shield

Kampen spilles helgen før sesongstarten.

9. apr 2019 kl 10.51 Arild Skjæveland

2019-20 sesongen skal sparkes i gang lørdag 10. august. Trolig betyr det at Community Shield-finalen vil spilles på Wembley søndagen før - 4. august. Det er en dato som foreløpig ikke er bekreftet.

Der er det stor sannsynlighet for at Liverpool kommer til å være.

Veldig sannsynlig

Community Shield spilles mellom ligamesteren og vinneren av FA cupen. Liverpool vil altså måtte spille denne kampen dersom de skulle vinne ligaen, men med stor sannsynlighet også om de blir nummer to i Premier League.

Manchester City er nemlig i finalen i FA cupen, der de er voldsomt store favoritter mot Watford 18. mai.

Liverpool kjemper med de lyseblå om ligatittelen, og det er et hav av poeng ned til lagene bak. Bare Tottenham kan ta igjen Liverpool, og da må de vinne samtlige kamper samtidig som Liverpool taper alle sine for å gå forbi.

Dersom samme lag vinner både cup og liga vil andreplassen i Premier League bli motstander.

Guardiola snakket om boikott

Det at media ikke teller med Community Shield når det er snakk om antall troféer som er vunnet har irritert Pep Guardiola. Det er mye snakk om at laget hans kan vinne fire troféer denne sesongen, og på mandag lurte han på hvorfor ikke Community Shield teller som et femte.

– Folk sier at vi allerede har vunnet én tittel, så hva med Community Shield? Kanskje det teller for forrige sesong, men da vi dro på ferie etter forrige sesong hadde vi det ikke i lomma, sier han ifølge Telegraph.

– I Spania og Tyskland hvor jeg har vært tidligere er Supercupen et viktig trofé.

Med en spøkefull tone snakket han om å boikotte neste sesong.

– Okei, så neste sesong, om vi klarer å slå Liverpool og vinne Premier League. Neste sesong spiller vi ikke Community Shield. Hvorfor det? Det teller ikke! Vi vil ha lenger ferie på sommeren, og vil være klare for Premier League og Champions League, sier han.

VANT I AUGUST:
VANT I AUGUST:  Manchester City slo Chelsea og vant Community Shield i august.

Liverpool har vunnet 15 ganger tidligere

Manchester United er det laget som har vunnet flest Community Shield, eller Charity Shield som det tidligere ble kalt. United har vunnet 21 ganger.

Liverpool og Arsenal har vunnet 15 ganger hver. Tidligere ble tittelen delt dersom det var uavgjort etter ordinær tid. Nå går det rett til straffespark.

Sist Liverpool vant var under Rafael Benítez i 2007. John Arne Riise og Peter Crouch scoret målene for de helrøde på Millenium Stadium, mens Andriy Shevchenko scoret Chelseas mål like før pause.

Før det igjen må vi tilbake til Gerard Houlliers dager og i 2002. Liverpool slo Manchester United 2-1 i Cardiff. Gary McAllister scoret på straffespark etter to minutter, før Michael Owen doblet ledelsen etter et kvarter. Ruud van Nistelrooy reduserte tidlig i andreomgang, men det ble kampens siste mål.

UNDER HOULLIER:
UNDER HOULLIER:  Liverpool slo Manchester United 2-1 i 2002.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]