Liverpool skal spille VM i Qatar

Mandag bekreftet FIFA at VM for klubblag skal bli arrangert i Qatar de to kommende årene.

3. jun 2019 kl 20.34 Odd Sindre Tonning

De siste ukene har det blitt meldt om at VM for klubblag ikke kom til å bli arrangert igjen før i 2021. Dermed hersket det forvirring i media da det på mandag ble sagt at Liverpool likevel skulle delta i denne turneringen i desember.

Bakgrunnen for forvirringen er det nye turneringsformatet som FIFA ønsker å innføre i VM for klubblag, og som har fått stor kritikk fra flere hold. Mellom annet har European Club Association signalisert at de vil boikotte den utvidede turneringen, som det er planlagt at skal finne sted hvert fjerde år i juni og juli, hvor 24 lag skal delta. ECA representerer over 200 av Europas største klubber, inkludert Liverpool.

Til Qatar

Få timer senere kom også meldingen om hvor turneringen skulle bli arrangert, nemlig i Qatar. Landet skal også arrangere VM for landslag i 2022, og dette blir sett på som en mulighet for nasjonen til å forberede seg til mesterskapet ved å arrangere klubbturneringen de to neste sesongene. Dette kom frem etter møter FIFA arrangerte i Paris på mandag.

Turneringen har blitt arrangert årlig siden 2005, og består av mesterne fra Champions League på de seks ulike kontinentene. Liverpool kommer til å komme inn i turneringen i semifinalene etter å ha vunnet Europas versjon av kontinentalturneringene.

Andre mulighet

Dermed får Liverpool muligheten til å vinne VM for klubblag for første gang, etter at de tapte finalen i 2005 mot Sao Paolo fra Brasil. De daværende mesterne fra Sør-Amerika slo da Liverpool 1-0 i finalen som ble spilt i Yokohama, Japan.

Turneringens regjerende mestere er Real Madrid, etter at de slo Al Anin fra de Forente Arabiske Emirater 4-1 i fjorårets finale.

NESTEN:
NESTEN:  Det gikk bare nesten sist Liverpool spilte i VM. Da ble det sølv, bak Sao Paolo.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]