– De er så, så gode - og i tillegg har de flaks

José Mourinho var ikke fornøyd med dommeren etter at laget hans tapte mot Liverpool.

11. jan 2020 kl 23.05 Arild Skjæveland

Liverpool slo Tottenham 1-0 lørdag kveld. De helrøde dominerte de første 70 minuttene av kampen, men Spurs hadde en sluttspurt som gjorde at de tilreisende fra Merseyside måtte jobbe for poengene.

– Jeg synes ikke resultatet er rettferdig. Det er en storkamp, og alle på stadion ble helt til slutt. De hjemme forlot ikke sofaen, sa José Mourinho i et intervju vist på TV 2 lørdag kveld.

– Jeg synes ikke resultatet er rettferdig. Spesielt etter det vi gjorde i andreomgang fortjener vi mye mer. I tillegg taper vi kampen etter et innkast som vi skulle hatt, og det gir en vond følelse, men det er okei, sier han videre.

– I andreomgang fulgte vi kampplanen. Vi hadde to spillere på benken som vi kunne sette inn for å presse dem høyere, og være mer aggressive. Vi spilte med høyere intensitet i slutten av kampen, og det er noe vi ikke er i stand til å gjøre helt fra starten med laget vårt nå.

Misfornøyd med dommeren

José Mourinho var ikke fornøyd med dommeren etterpå.

– De er så, så gode. Så sterke i alle posisjoner. På toppen av det, så er de heldige, sa han på pressekonferansen.

Han mente Andy Robertson burde blitt utvist for taklingen på debutant Japhet Tanganga i andreomgang.

– De hadde flaks. De kunne lett ha sluppet inn et mål, og de kunne lett ha måttet avslutte kampen med 10 - for på VAR-rommet hadde de tatt seg en te-pause, og de så ikke Robertsons røde kort. Sammenlign det med Son, da Son fikk rødt kort.

Son ble utvist for å ha sparket ut mot Chelseas Antonio Rüdiger i desember.

Resultatet tar Liverpool til 61 poeng denne sesongen. Tottenham ligger på 8. plass, 31 poeng bak.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]