Origi snakker ut om da han ble utsatt for rasisme som barn

Åpenhjertig Divock Origi i forbindelse med kampanje mot rasisme.

20. okt 2020 kl 13.30 Jens Bessesen

Divock Origi er en av flere spillere som har blitt intervjuet av Premier League i forbindelse med ligaens kampanje «No Room For Racism» og et prosjekt som er rettet inn mot skoleklasser. Der snakker han om hvordan han ble utsatt for rasisme som tolvåring i Belgia, og hvor mye episoden gikk inn på han. 

– Vi spilte bortekamp da en av foreldrene kom med rasistiske tilrop fordi jeg spilte en god kamp og spilte mot sønnen hans, sier Origi til Premier League

– Det var grusomt. Jeg pleide ikke gråte mye, men da knakk jeg sammen. Jeg kunne ikke spille mer fordi det såret meg, sier han.

Visste ikke hva de skulle si

Origi var eneste mørkhudede spiller i laget og forteller at selv om lagkameratene viste sin støtte, visste de ikke hva de skulle si. 

– Vi hadde en lang busstur på vei hjem, så jeg snakket med dem om det og de stilte spørsmål. Jeg kunne føle omtanken, men de visste ikke hva de skulle gjøre eller si. Jeg ventet bare til jeg kunne komme hjem og snakke med foreldrene mine, sier han.

– Treneren var målløs og visste ikke hva han skulle si. Han forsvarte meg, men syntes det var rart, sier Origi. 

Mange kulturer møtes

I dag er Origi del av en Liverpool-tropp der mange kulturer møtes. 

– I garderoben ser du brasilianere, folk fra Guinea og engelskmenn. Du ser alt mulig og alle finner sammen i garderoben, sier han. 

– Samtalene er veldig morsomme. Det er mange forskjellige typer humor, måter å uttrykke seg på og mange klesstiler, sier han. 

Spesielt stilen til Sadio Mané har gjort inntrykk.

– Noen ganger kommer han i tradisjonelt senegalesisk antrekk, noe som jeg elsker. Så ser du Andy Robertson, som er veldig skotsk, og du ser hans påvirkning, sier Origi.

– Alle kommer sammen og har fotball som felles språk. Da blir det vakkert, sier Origi. 

GODT SAMHOLD: Divock Origi hyller kulturen i Liverpools tropp.

GODT SAMHOLD: Divock Origi hyller kulturen i Liverpools tropp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]