Testkamp ga ingen smitte - Premier League legger nytt press på regjeringen

Premier League stusser over regjeringens prioriteringer. Nå kan de ha fått et sterkt argument for å få supporterne tilbake på stadion.

4. okt 2020 kl 10.00 Jens Bessesen

Det er Daily Mail som melder at analysene av testkampen mellom Brighton og Chelsea nå er klare. 29. august spilte de to lagene en treningskamp foran 2524 supportere på Falmer Stadium, som normalt tar drøyt 30.000. 

Resultatene viser at det ikke var ett eneste tilfelle av koronasmitte, og at det heller ikke hadde påvirkning på lokalmiljøet i etterkant. 

Legger nytt press på regjeringen

Premier League vil benytte anledningen til å bevise til regjeringen at det er trygt å spille fotball foran folk igjen. Ifølge Daily Mail er resultatene fra testkampen det Premier League nå tar med seg som sitt sterkeste argument. 

De mener det beviser at det går an å samle folkemengder og samtidig kontrollere koronaviruset. 

Premier League vil også gjøre det obligatorisk å laste ned helsemyndighetenes nye smittesporingsapp. 

Kilder har signalisert til Daily Mail at saken er under kontinuerlig vurdering.

Åpner innendørs - sporten må vente

Regjeringens prioriteringer har blitt møtt med raseri i fotballen. I England har de nemlig nå bestemt for å åpne opp for innendørs arrangementer, mens sporten fortsatt nedprioriteres. 

Royal Albert Hall er en av arenaene som har satt opp et program gjennom julen, der de skal bruke over 50 prosent av kapasiteten.

Samtidig har fotballen fått beskjed at de kan bli nødt til å vente helt til mars 2021 med å få fansen tilbake.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]