Klopp snakker om situasjonen til Mo Salah– Den eneste grunnen til å forlate Liverpool for øyeblikket er været

Jürgen Klopp har snakket om kapteinsbindet og situasjonen rundt Mohamed Salah.

25. des 2020 kl 23.56Arild Skjæveland

For en uke siden satte Mohamed Salah seg ned med AS, og ga et intervju som har blitt tolket i mange ulike retninger. Han fortalte om skuffelsen over at han ikke fikk kapteinsbindet mot FC Midtjylland, og det har blitt spekulert i hans fremtid.

Jürgen Klopp har snakket om situasjonen, og kan ikke finne noen gode grunner til at noen vil forlate klubben nå.

– Det er slik som dette: Vi kan alle se mot noe annet, dersom vi ønsker, men jeg mener den eneste grunnen til å forlate Liverpool for øyeblikket, er været, sier Klopp til the Telegraph

– Hvilke andre grunner skulle det være? Dette er en av de største klubbene i verden. Vi betaler godt. Kanskje ikke mest i verden, men vi betaler godt. Vi har et sensasjonelt stadion, med utmerkede supportere. Vi har supportere i hele verden. Fargen vår er rød, som er den fineste fargen uansett, sier manageren videre.

– Du kan ikke tvinge folk til å bli, og det har vi aldri gjort forresten. Det handler om timing, og det rette øyeblikket. Vi gjør endringer, og henter inn spillere. Dersom en spiller ønsker å gå, holder vi dem ikke tilbake. Jeg kan bare ikke skjønne hvorfor de skulle ønske å gå, sier Klopp.

Klopp har ikke problemer med tingene Salah sa i intervjuet.

– Da Mo svarte på spørsmålet om at disse klubbene kanskje ville være interessert, og han ikke utelukket det… Dersom du spør alle spillere i verden som ikke spiller for Barcelona og Real Madrid, om de ser for seg å spille der en dag – hvem vil si «nei, Spania er ikke for meg»? Hvorfor skulle han si det? Det eneste han sa var at vi får vente og se med Liverpool, og at det er i klubbens hender. Det er 100 prosent sant, og det handler om å holde samtaler om fremtiden.

Har diskutert Midtjylland-episoden

Det var Trent Alexander-Arnold som fikk kapteinsbindet mot Midtjylland. Det kom som en overraskelse at Salah var i startoppstillingen, og spilte hele kampen i Danmark.

Det hele skal ha vært en misforståelse.

– Jeg var lenge kaptein i min karriere, og tenkte alltid «for en jobb dette er», for det er ikke så mange fordeler, men mye arbeid og ting rundt det. Jeg følte ikke, og føler ikke hvor viktig det er å være kaptein. Ja, vi trenger en som Hendo, det er klart, men før kampen forsto jeg ikke hvor viktig det kan være for spillere, sier Klopp.

– I denne verden gjør vi et stort nummer ut av alt, og jeg forsto ikke hvor stort det var for Trent. Regelen her er at vi har en spillerkomité. Komiteen er Jordan Henderson, James Milner, Virgil van Dijk og Gini Wijnaldum. Disse er på mange måter de fire kapteinene. Vi trenger ikke fire kapteiner. Hendo har armbindet, men når han ikke spiller har vi Milner, og når han ikke spiller har vi Virgil, og om han ikke spiller, er det Gini.

– Så dersom ingen av de spiller, er det vanligvis den som har vært lengst i klubben. Slik jeg så det, var det Trent. Han fikk det fordi han var lengst i klubben, og da mener jeg ikke med ungdomskarrieren, men den profesjonelle karrieren. Så var det noen som fortalte meg at basert på det, skulle det ha vært Divock Origi! Så det var min feil. Jeg gjorde det ikke komplisert, jeg trodde bare at Trent hadde vært her lengst.

Han har snakket med klubbens toppscorer om saken.

– Etterpå snakket jeg med Mo om det. Ikke før kampen, men etterpå. Da forsto jeg at det ikke hadde blitt tatt så bra, så jeg forklarte hvorfor. Han hadde åpenbart gjort intervjuet, og det er ikke noe problem for meg. Han var så klart skuffet, sier Klopp.

– Jeg gjorde det ikke med vilje, og dersom jeg gjorde en feil, var det at Divock ikke var kaptein den dagen. Det er utfordrende å håndtere spillere generelt, fordi de er alle mennesker. De er alle ulike, slik vi alle er. Det er utfordrende på en god måte, og det er jobben min. Tingen med fotballspillere er at de må ha ekstrem selvtillit, for at de skal kunne spille sin beste fotball.

– Med ekstrem selvtillit blir du en spesiell person, men ikke den enkleste å forholde deg til hver dag. Slik er jobben, å håndtere det. Så langt har det ikke vært noe problem, og jeg ser ikke at det skal bli et problem i fremtiden. Mo er veldig, veldig, veldig motivert. Han holder seg i sensasjonell form, og jobber veldig hardt også rundt øktene. Han vet nøyaktig hva han må gjøre før å få sjansen til å bryte rekorder. Han trenger lagkamerater som gir ham ballen på riktig tidspunkt, og spiller ham i riktige posisjoner. Det er det ingen tvil om.

Liverpool - West Bromwich Albion spilles søndag kl. 17.30, og sendes på TV 2 Sport Premium og Sumo.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]