Sam Allardyce skrur ned forventnigene før 3. juledag.– Jeg skulle ønske kampen mot Liverpool kom litt senere i min tid her

66-åringen var den forrige som slo Liverpool på Anfield i Premier League.

23. des 2020 kl 22.14Arild Skjæveland

Det er en uke siden Sam Allardyce ble ansatt som manager for West Bromwich. Halvannet år etter at han fikk sparken i Everton, er han tilbake i Premier League.

Oppgaven hans på The Hawthorns er som den pleier for 66-åringen – han skal redde plassen.

Det startet ikke bra. «The Baggies» tapte 3-0 på hjemmebane i lokaloppgjøret mot Aston Villa på søndag, og ligger nest sist i ligaen. Det er fem poeng opp til Brighton over streken.

Allardyce tror kampen borte mot Liverpool kommer for tidlig for at en skal tro det kommer noen overraskelser fra gjestene på søndag.

– Jeg skulle likt at kampen kom litt senere, når jeg vet mer om spillerne og hva de kan og ikke kan gjøre, sier Allardyce ifølge Liverpool Echo

– Det er litt for tidlig for meg å bli kjent med spillerne og finne ut hva de er kapable til, sier han.

– Jeg kommer til å gjøre mitt beste med å sette opp laget så godt vi kan mot Liverpool, og be spillerne om å holde seg til de instruksjonene, og hvordan vi ber spillerne spille i de neste dagene før vi spiller der, sier han.

– Dersom vi kan gjøre det, og spille sammen både med og uten ball, kan vi frustrere Liverpool. Det vil bli enda bedre dersom vi klarer å få sjanser til å score et mål, eller det første målet. Det vil kanskje løfte oss enda mer.

Forrige som vant på Anfield

Allardyce var den forrige manageren som fikk med seg tre poeng fra Anfield i en bortekamp i Premier League. Det gjorde han med Crystal Palace våren 2017. Siden det har ikke Liverpool tapt en eneste ligakamp på hjemmebane.

Han klarte også 1-1 på Anfield i desember samme år, da som Everton-manager.

Han mimrer tilbake til 2017, da to scoringer av Christian Benteke snudde kampen. Philippe Coutinho hadde gitt de røde ledelsen.

– Det overraskende var at vi lå under 1-0, men troen i laget kom tilbake da vi utlignet like før pause. Christian Benteke ønsket å bevise noe, siden Liverpool hadde sluppet ham. Christian dukket opp med et flott mål fra en corner.

– La oss prøve det beste vi kan. Jeg kommer ikke til å si at det er sannsynlig at vi vil vinne der, med den rekorden – men dersom vi kan få et resultat, eller en mirakuløs seier over Liverpool på Anfield, som kan skje når som helst i denne ligaen, vil det være en fantastisk prestasjon av spillerne.

Liverpool - West Bromwich spilles søndag kl. 17.30, og sendes på TV 2 Sport Premium og Sumo.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]