– Jürgen fortjener all den skryten han kan få

Sam Allardyce har høye tanker om Liverpools manager.

23. des 2020 kl 23.42Arild Skjæveland

«Big Sam» har aldri vært Liverpool-supporteres største favoritt. Det er snart 20 år siden første møte med Allardyce, og Liverpool har 30 møter med 66-åringens lag bak seg.

For Bolton, Newcastle, Blackburn, West Ham, Sunderland, Crystal Palace og Everton har han alltid vært irriterende å møte – selv om Liverpool har hatt et godt tak på lagene hans alt i alt. De røde har vunnet 16, spilt uavgjort i åtte og tapt seks av de 30 møtene.

På søndag kommer han til Anfield for 18. gang. Da er det med ny klubb, og han skal lede West Bromwich Albion. Allardyce og Klopp har møttes flere ganger tidligere. Siden sist har Liverpool vunnet både Champions League og Premier League. Nylig ble han for andre året kåret til verdens beste trener, og engelskmannen er imponert over det Jürgen har fått til.

– Jeg hørte ham snakke her om dagen, og han sa noe som var skikkelig positivt for støtteapparatet. Han sa «er jeg den beste treneren i verden? Nei. Har jeg de beste trenerne? Ja». Det gir de som jobber med ham et enormt løft, sier Allardyce ifølge Liverpool Echo.

Fortjener all skryt

På de første 17 kampene mot lagene hans på Anfield, har Liverpool elleve seire, fire uavgjorte og to tap.

Allardyce var den forrige manageren som vant en bortekamp på Anfield – da hans Crystal Palace tok alle tre poengene i april 2017. Han mener Klopp fortjener all den skryten han får. Han likte spesielt at Klopp trakk frem støtteapparatet i takketalen sin etter FIFA-utdelingen.

– Det viser hvor mye respekt han har for dem, og hvordan de har hjulpet ham med det han har oppnådd sammen med spillerne, sier han.

– Det er akkurat den samme veien jeg prøver å gå. Noen som er mye bedre på akkurat den jobben enn det jeg er, og håpe at det fungerer. Jürgens karisma, og kjærligheten hans for Liverpool og klubben, har betalt seg 1000 prosent. Han fortjener all den skryten han får for øyeblikket, sier «Big Sam».

Liverpool - West Bromwich spilles søndag kl. 17.30, og sendes på TV 2 Sport Premium og Sumo.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]