Premier League-klubber forventer at ligaen blir suspendert

To kamper er allerede utsatt. I dag skal Premier League ta en avgjørelse rundt de resterende kampene.

13. mar 2020 kl 09.16 Kenneth Baraas

Premier League gikk torsdag ettermiddag ut og bekreftet at helgens ligarunde ville spilles som normalt med fulle tribuner. Det er en helt annen praksis enn hva som er tilfellet i de andre store ligaene i Europa, og det gjenstår å se om den engelske ligaen vil følge etter. 

Nyhetene om at både Arsenal og Chelsea er satt i karantene grunnet to positive tester for COVIN-19, på henholdsvis Mikel Arteta og Callum Hodson-Odoi, kan dog være med å endre synet til Premier League. Allerede er to kamper denne runden utsatt - etter all sannsynlighet - og ligaen vil i dag avholde et hastemøte for å avklare situasjonen. 

Stor avgjørelse

Eieren av en ikke navngitt klubb forventer at sesongen blir suspendert i flere uker, ifølge The Guardian, etter at nyheten om Mikel Arteta kom. Independent støtter oppunder dette, og forteller at de har kilder som sier at flere klubber vil presse på for en utsettelse. 

Martyn Ziegler i The Times skriver at alle kamper denne runden høyst trolig vil bli utsatt i kjølvannet av karantenesituasjonen til de to London-klubbene. 

BBC melder at Premier Leagues krisemøte vil avholdes via telefon klokken 11:30 i dag. Et sannsynlig utfallkan  bli en suspensjon av ligaen på flere uker, mens en annullering av ligaen er mer usannsynlig på dette tidspunktet. 

Det råder en stor usikkerhet rundt fotballen, så vel som i verdenssamfunnet, men det som er sikkert er at Premier League har en stor avgjørelse foran seg i dag.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]