Syv Premier League-lag med tilfeller av hjemmekarantene

Liverpool kan muligens være neste lag ut med karantene, etter nylig å ha spilt mot Bournemouth.

13. mar 2020 kl 13.32 Kenneth Baraas

Torsdagen startet med «gode» nyheter fra Premier League da de bekreftet at ligarunden skulle arrangeres som vanlig, men så kom annonseringene om hjemmekarantener i flere klubber. 

Det var allerede kjent at tre Leicester-spillere var satt i karantene grunnet symptomer på koronaviruset, og Manchester City-spiller Benjamin Mendy måtte også holde seg hjemme etter sykdom i familien. 

Senere i går kom nyheten om at Mikel Arteta hadde testet positivt for COVID-19, og dermed ble hele Arsenal-troppen - inkludert trenerapparat og ansatte - satt i hjemmekarantene.

Natt til fredag annonserte Chelsea at også deres tropp ville droppe alle treningsrutiner for å komme seg innenfor sine egne vegger hjemme, ettersom Callum Hudson-Odoi hadde fått tilbake positive resultater etter en test på koronaviruset.

Everton bekreftet fredag at en spiller i troppen har rapportert inn symptomer på koronaviruset. Det førte til at også førstelagstroppen til «The Toffees» ble satt i karantene, samt trenerapparat og flere ansatte.

Oppdatering: Everton har endret sin opprinnelige uttalelse til at det kun gjelder den ene spilleren med symptomer, og ikke hele troppen som første meldt. 

Fredag ble det kjent at flere West Ham-spillere og ansatte i trenerapparatet følger rutinene rundt karantene, siden de hadde nærkontakt med Arteta i deres siste kamp som var mot Arsenal. 

Liverpool neste?

Bournemouth-målvakt Artur Boruc og fire i «The Cherries» sitt trenerapparat har også vist symptomer på viruset, noe som kan antyde at en karantene muligens ligger i lufta hos Liverpools tropp. 

De røde spilte mot Eddie Howes mannskap lørdag 7. mars, der Boruc satt på benken og trenerapparatet selvfølgelig bevegde seg som normalt. Det var lagt ned forbud mot håndhilsing før kamp, men det har vært tydelig at dette ikke har blitt overholdt i stor grad etter kampene i Premier League. Det er dog uvisst når symptomene startet for de fem hos Bournemouth. Klubben har ikke gitt noen informasjon i sin pressemelding om oppstarten på symptomene. 

Premier League har nå bekreftet en utsettelse av ligaen fram til tidligst 4. april. Sannsynligheten er til stede for at suspensjonen utvides, men Premier League-sjef Richard Masters sier de arbeider for å finne løsninger der de utsatte kampene spilles på et senere tidspunkt:

«Til tross for utfordringene, er det Premier Leagues mål å finne nye datoer for de aktuelle kampene som blir utsatt, inkludert kampene som skulle vært spilt for akademiene, når det er trygt å gjennomføre.»

Har du innspill til journalisten?
[email protected]