– Det ville vært grusomt for Liverpool

Hugo Lloris håper for all del ikke sesongen avsluttes, og franskmannen tenker spesielt på hvordan det ville vært for ligalederen.

4. mai 2020 kl 09.20 Kenneth Baraas

Premier League-klubbene er i stadige diskusjoner om hvordan sesongen kan fullføres, men det er mange biter som må falle på plass - både for at partene skal bli enige og for å finne trygge måter å fullføre sesongen på. 

Tottenhams sisteskanse er tydelig i sitt ønske om at sesongen skal avgjøres på gressmatta. 

– Vi er i en situasjon der alle ønsker å fullføre sesongen og at resultatene avgjøres på banen, sier Lloris til L’Equipe, gjengitt av Goal

– Det ville vært forferdelig om om alt endte sånn plutselig ni runder før slutt. Det ville også vært grusomt for Liverpool med den ledelsen de har. De er omtrent å regne som mestere allerede.

– Alle ville kjent på en følelse av at ting ikke er fullført. I tillegg er det den mest spennende delen av sesongen som venter, den mest fantastiske perioden av sesongen. Ingen ønsker at det skal ende slik. 

En annen idrett

Det som virker tydeligere og tydeligere fra både regjeringen og Premier League, er at kampene vil spilles for tomme tribuner og på nøytrale baner. 

– Det vil være rart uansett hvor det vil spilles kamper. Fotball er ikke en idrett som hører til bak lukkede dører. Uten tilskuere er det ikke den samme idretten, sier 33-åringen videre. 

– Det er ikke det som er fotball for meg. Vi er her for å ha en samlende effekt, med atmosfæren, supporterne, fargene og sangene. Men her må vi ta konteksten med i beregningen. 

– Det er store økonomiske spørsmål som også må forstås på klubb- og landslagsnivå. Alle må finne det rette kompromisset mellom helse og behovet for å fullføre sesongen. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]