Tidligere Manchester United-profil lovpriser Jordan Henderson

Rio Ferdinand mener Liverpools kaptein har kommet til et spesifikt punkt i karrieren som alle spillere ønsker å være.

10. mai 2020 kl 09.03 Kenneth Baraas

Etter en tid med mye kritikk fra flere hold, har det de siste sesongene blitt vanligere å se hyllester av de rødes leder. 

Liverpools supportere vet å sette pris på spilleren som hevet Champions League-trofeet forrige sesong, og forhåpentligvis vil det også løftes edelt metall denne sommeren, men også tidligere rivaler klarer å verdsette en god kaptein når de ser det. 

– Han har vokst inn i den rollen, sier Ferdinand i et intervju med BT Sport, gjengitt av Mirror

– Noen mennesker er kaptein fra første stund, andre vokser inn i og modnes til den rollen, og jeg mener definitivt at det siste gjelder ham. 

– Han måtte fylle noen enorme sko - kanskje noen av de største i form av Steven Gerrard. 

– Men han har gjort det med stil - på en slags grasiøs måte. Han har utført det med en trygghet, det har vært en tøffhet som man kanskje ikke så helt da han var en ung gutt i Sunderland. 

– Men han har vokst på en veldig god måte inn i den rollen, og den passer ham som hånd i hanske nå, det kapteinsbindet. Det er perfekt for ham. 

IMPONERT: Rio Ferdinand mener det merkbare savnet av Jordan Henderson er et tegn på hvor langt Liverpool-kapteinen har kommet.

IMPONERT: Rio Ferdinand mener det merkbare savnet av Jordan Henderson er et tegn på hvor langt Liverpool-kapteinen har kommet.

Betydningen av Champions League-trofeet

Stopperkjempen som var med å sanke flere medaljer i Sir Alex Fergusons periode mener også at prikken over i-en forrige sesong understreker hvilken ledertype Henderson er.  

– Han har tatt på kapteinsbindet og han er nå en del av historien til den fotballklubben. Mye fordi han var den som hadde det på den dagen de løftet trofeet, sier Ferdinand, og hinter til Champions League-triumfen mot Tottenham forrige sesong. 

– Det er noe som gjør noe for en spiller og hvordan supportere ser på deg, det er fenomenalt for ham - og det vil leve i minnene til fansen i lang tid. 

Merkbart savn

Den nåværende fotballeksperten mener også at Henderson har kommet dit alle spillere ønsker å komme - til det stadiet der fraværet merkes. 

–Han er en fantastisk spiller som har vokst, og man kan se det så fort han ikke er i laget - da er han savnet.  

– Jeg tror det er et sted alle spillere vil komme til, det stadiet i karrieren når det er en følelse av laget ikke fungerer like godt uten deg. 

– Han er i den posisjonen nå - han er kapteinen, han er lederen, han er inspirasjonen. 

– Jeg er sikker på at det ikke kun gjelder kampdag, det er hver dag på treningsanlegget også, lyder de siste ordene i en lang hyllest fra den tidligere Manchester United-spilleren. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]