– Jeg tror han ville blitt kjøpt av Manchester City hvis han hadde spilt fantastisk i den kampen

En utvisning skal ha kjølnet de lyseblås interesse for Van Dijk.

21. mai 2020 kl 17.00 Kenneth Baraas

Ronny Deila var manager for Celtic samtidig som Virgil van Dijk spilte for den skotske klubben. Den nåværende New York City-manageren har tidligere uttalt at han anbefalte Manchester City og andre klubber om at nederlenderen var moden for en overgang til en av toppklubbene i Premier League - i stedet gikk turen til Southampton. 

Liverpools lyseblå rival skal ha etterspurt videoklipp fra en god kamp stopperen hadde spilt ute i Europa. 

– Var jeg i kontakt med City? Ja. Jeg sa at de absolutt burde kjøpe ham. De sa: «Ok, vis oss den beste kampen han har spilt i Europa, så vil vi se på den.», sier nordmannen i et Youtube-intervju utført av Open Goal

NÆRE OVERGANG: Virgil van Dijk kunne fort endt opp i en annen toppklubb i Premier League.

NÆRE OVERGANG: Virgil van Dijk kunne fort endt opp i en annen toppklubb i Premier League.

Utvist

Heldigvis for Liverpool-supportere storspilte ikke Van Dijk i den neste kampen mot europeisk motstand, og interessen fra Manchester City skal ha kjølnet. 

– Det var vanskelig for meg å fortelle hvilken kamp det skulle være, for han hadde ikke hatt noen spesielt gode kamper ute i Europa. Han var dominerende i Skottland. Men så ble han utvist mot Inter på bortebane, sier den tidligere Vålerenga- og Strømsgodset-trenere videre. 

– Det var den store testen. Jeg tror han ville blitt kjøpt (av Manchester City) hvis han hadde spilt fantastisk i den kampen. 

– Jeg tror de store klubbene ser på skotsk fotball som et for lavt nivå, og at de ikke ønsker å ta sjansen på en spiller når prisen er såpass høy. Mens i Europa kan du vise hvor god du er. Jeg syntes Van Dijk var god, men han hadde ikke hatt den virkelig, virkelig gode kampen i Europa.

Dermed gikk turen via Southampton før forsvarsspilleren endte opp i Liverpool to og et halvt år senere. En karrierevei som har ført til at Van Dijk har blitt verdens beste forsvarsspiller. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]