Ytterligere to klubber kritiske til nøytrale stadioner. Statsministeren nevnte ikke profesjonell idrett

Regjeringens retningslinjer har stor innvirkning på mandagens Premier League-møte.

10. mai 2020 kl 20.29 Kenneth Baraas

På mandag møtes Premier League-klubbene for å legge den videre veien for «Project Restart». 

Det er stor splid innad i ligaen, spesielt mellom topp og bunn. «Rebellklubbene» eller «sabotørene», som seks av de nederste lagene kalles av den britiske pressen, arbeider hardt for å få gjennomslag for sine egne interesser. 

Lagene som er i fare for å rykke ned fra det gjeveste selskap stiller kritiske spørsmål til å fullføre sesongen. 

Ifølge Daily Mail skal de andre lagene anklage disse klubbene for å bruke koronasituasjonen som en unnskyldning for å slippe unna nedrykk, mens klubbene selv bruker tapet av hjemmebanefordel som en av grunnene - da Premier League ikke ser noen annen utvei enn å spille de resterende kampene på nøytrale stadioner. 

The Telegraph meldte i kveld at ytterligere to lag skal være skeptiske til løsningen om å bruke nøytrale stadioner, og det skal angivelig være klubber vesentlig høyere på tabellen.

Bruken av nøytrale stadioner skal være en av de største problemstillingene. Det skal ha gått så langt at Premier League vurderer å stille et ultimatum overfor de tre nederste lagene - Norwich, Aston Villa og Bournemouth. Enten spilles sesongen videre og de kan kjempe om overlevelse i ligaen, eller så rykker de direkte ned hvis sesongen avsluttes. 

Mens nedrykkslagene vil stille et eget ultimatum, som går ut på at kampene skal spilles på klubbenes stadioner, ellers spilles det ikke i det hele tatt, har The Mirror rapportert. Det er forventet at avstemningen, der 14 av 20 lag må stemme «ja» til prosjektet, er utsatt til senere i måneden. 

TALTE: Statsminister Boris Johnson

TALTE: Statsminister Boris Johnson

Retningslinjene veier tungt

Statsminister Boris Johnson talte i kveld, klokken 20:00, for britene, og hans oppdateringer har mye å si for klubbenes videre planer. 

Johnson uttalte at det vil legges en plan for veien videre, og at det vil komme ytterligere oppdateringer i morgen kveld. 

Han understreket at hovedprioriteten er å beskytte det britiske helsevesenet, og at det ikke skal komme en ny smittetopp. 

Videre ble det oppfordret til at de som ikke kan utføre arbeid hjemmefra går på jobb i trygge rammer - spesielt når det gjelder transporten til arbeidsplassen. 

Det oppfordres også til utendørs aktivitet, men idrett kan kun spilles sammen med medlemmer i egen familie - dog ble det ikke nevnt noe rundt profesjonell idrett.

Regjeringen vil stramme inn retningslinjene raskt om det skulle være nødvendig, og det vil vises tålmodighet så lenge det trengs. 

Det var noen av hovedpunktene i talen, men Johnson nevnte ingenting rundt profesjonell idrett.

Ettersom Premier League-klubbene møtes i morgen, er det grunn til å tro at de sitter på mer informasjon enn hva som ble delt av statsministeren i kveld - forhåpentligvis. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]