Minamino ble oppmuntret til Liverpool-overgangen av tidligere United-spiller

Liverpools første japanske spiller har fortalt hvordan en tidligere Man United-spiller oppmuntret han til å slutte seg til Liverpool.

21. aug 2020 kl 13.59 Mari

Minamino signerte fra RB Salzburg i januarvinduet og hadde en prislapp på £7.25 milioner.

I samtale med japanske Super Soccer, gjengitt av Liverpool Echo, forteller han hvordan det var å vinne ligagull – uten å ha vært så veldig involvert i bragden.

– Vi kunne vinne ligaen og jeg er så glad for at jeg fikk oppleve det. Men jeg ville ha mål eller målgivende. Jeg fokuserer veldig på det, så det er skuffende at jeg ikke klarte det.

Minamino snakket også om sightseeing i Beatles-byen, og fikk spørsmål om han hadde vært på Cavern Club – en favoritt blant japanske turister i byen.

– Ja det har jeg, jeg tenkte at jeg måtte det. Jeg tok bilde med bronse-statuene, og har allerede besøkt viktige steder.

United-råd

Før han bestemte seg for om han ville gå til Liverpool, innrømmer Minamino at han hadde en prat med tidligere Manchester United-spiller Shinji Kagawa. Kagawa hadde et godt utgangspunkt for å rådføre den yngre landsmannen da Kagawa spilte under Jürgen Klopp i Borussia Dortmund.

– Jeg spurte han hva han tenkte da jeg fortsatt satt i tenkeboksen, jeg vurderte tilbudet for det hadde kommet andre muligheter også… men jeg kan ikke si fra hvilke klubber!

– Kagawa sa «Han (Klopp) er en manager som har en god forståelse for spillere». Jeg ville lytte til Kagawa, siden han hadde spilt med Klopp.

– Rettferdig mann

Minamino hadde bare gode ord å si om manageren, som har gitt ham spilletid i 14 kamper siden han ankom Anfield.

– Det er ingen på laget som snakker negativt om han, selv om de ikke får spilletid.

– Han følger med på treningene til innbytterne, fra start til slutt. Til spillerne som er i god form sier han «du har en sjanse i neste kamp.»

– Han er rettferdig. Vi merker det, så vi skjønner at vi har en sjanse så lenge vi jobber hardt. Det er en fantastisk ting.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]