Nå skal det avgjøres om Premier League skal beholde fem bytter

Premier League-møte i dag.

6. aug 2020 kl 10.17 Arild Skjæveland

Torsdag er det nytt møte med de 20 Premier League-klubbene. Tidligere i sommer var det stor spenning knyttet opp til disse møtene, da vi ventet på å finne ut om «Project Restart» kunne gå som planlagt - og om vil kom til å kunne se Liverpool løfte troféet.

Det gikk veien, og sesongen kom i gang igjen og ble heldigvis fullført. På dagens møte skal klubbene blant annet diskutere om hvordan ligaen bør avgjøres i en unntakssituasjon.

Et annet stort tema, er antall innbyttere. Allerede er det klart at en går tilbake til tre bytter i Champions League, Europa League, Championship, League One og League  Two fra neste sesong.

Vil de beholde fem bytter?

Først i 1965 ble det tillatt med innbyttere i engelsk fotball, ifølge Reuters. Da var det kun lov dersom spilleren som ble tatt av banen var skadet. Dette ble senere økt til to - før det i 1995 ble tillatt med tre innbyttere.

Slik har det vært helt frem til i sommer, da regelen om fem innbyttere ble innført som et tiltak for å forhindre skader og belastning på spillerne under Korona-pandemien, med tette kampprogram og uten en skikkelig sesongoppkjøring.

IFAB har foreslått å fortsette med denne løsningen også inn i 2021, på grunn av situasjonen vi nå er inne i - men det er ligaene selv som bestemmer om det er noe de skal gjøre.

Det blir tema på dagens Premier League-møte. En som mener at en skal gå tilbake til tre, er Henry Winter i The Times.

«Av hensyn til den gjenværende konkurransebalansen i Premier League, må de 20 klubbene forkaste regelen om fem innbyttere i dag. Det svekker klubbene med mindre bredde i troppene, og forstyrrer spillets flyt», melder han på Twitter

Har du innspill til journalisten?
[email protected]