Conor Coady om den lange veien til landslaget:– Det har vært en sinnssyk reise

Scouseren ble solgt for rundt 500 000 pund av Liverpool i 2014. Nå har han blitt kalt opp til landslaget for første gang.

2. sep 2020 kl 23.33 Jens Hapnes Rege

Conor Coady ble solgt til Huddersfield Town i 2014 for en rapportert sum på 500 000 pund. 

Etter bare et år i Yorkshire-klubben ble han solgt videre til Wolves for en antatt sum på rundt to millioner pund. Det har vist seg å være en genial avtale for begge parter. 

Scouseren ledet først laget til Premier League før de også tok steget ut i Europa. Ulvene tar jevnlig skalper mot noen av verdens beste lag. 

En dag av gangen

Den positive stopperen har snakket med pressen etter å ha blitt kalt opp til landslaget for første gang.

– Det er utrolig. Jeg var på lån i Sheffield United i League One, og så dro jeg til Huddersfield. Jeg tenkte aldri for langt fremover, og bare levde i nuet. 

– Jeg var heldig da Wolves hentet meg - en fantastisk klubb for meg, innleder han om reisen. 

SUKSESS: Coady har hatt mye å juble for de siste årene.

SUKSESS: Coady har hatt mye å juble for de siste årene.

Utrolig reise

– Å bli kalt opp er helt utrolig. Det har vært en sinnssyk reise, men nå som jeg er her skal jeg prøve å hjelpe laget så mye som mulig. 

Å komme på landslaget var aldri i Coadys tanker da han forlot Liverpool. 

– Jeg tenkte aldri på det. Jeg spilte på noen aldersbestemte landslag, men å komme til a-laget er utrolig. Jeg tenkte ikke på det da jeg forlot Liverpool - da ville jeg bare spille fotball. 

– Selv de siste to årene har det bare vært en drøm. Det er høydepunktet i karrieren, og jeg vil bare nyte det så mye som mulig. 

27-åringen forsøker å forklare hvordan han har greid å nå høydepunktet i karrieren. 

– Jeg liker å se på meg selv som mentalt sterkt. Jeg har alltid ønsket å spille fotballkamper, og jeg har vært heldig som har fått spilletid i klubbene. Det vil aldri endre seg - jeg ønsker bare å være involvert i fotballkamper.

– Å komme til dette punktet er noe jeg har drømt om hele livet, avslutter scouseren om drømmen som gikk i oppfyllelse. 

Conor Coady kan få debuten når England møter Island lørdag kveld. Trent Alexander-Arnold og Joe Gomez er Liverpool-spillerne som kan få spilletid.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]